Jakupcsek Gabriella: Tudni kell váltani és továbbállni

2019. április 14. 10:10 | Kovács Andrea

A munka és a család egyensúlyáról, valamint a nők 50 év felett bekövetkező karrierváltásáról beszélt Jakupcsek Gabriella Békéscsabán. A népszerű televíziós saját életéből merített tanácsokkal látta el azokat, akik a CsabaParkban megtartott előadáson részt vettek.

 

 

Az Egyensúly AE Egyesület szervezésében létrejött rendezvényen a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében felvetette, hogy az előadásnak akár az is lehetne a címe: hogyan fér el a laptop és a fakanál egymás mellett. Herczeg Tamás hozzátette: arról, hogy egy nő hogyan tudja összeegyeztetni a munkát és a családot, hogyan készülhet fel az 50 éves kora feletti változásokra, a leghitelesebben egy olyan közkedvelt médiaszemélyiség tarthat előadást, mint Jakupcsek Gabriella, aki önmaga is nagymama, anya és karrierje alatt kemény változásokat is átélt.

 

Jakupcsek Gabriellával Kovács Edit színművésznő beszélgetett (Fotó: Kugyelka Attila)

 

Az ismert televíziós személyiséggel Kovács Edit színművész beszélgetett, aki arról is kérdezte, hogyan élte meg azt, amikor 2015 végén hirtelen távoznia kellett a közszolgálati csatornától, és hogyan értékeli ezt azóta. Jakupcsek Gabriella válaszában kifejtette: borzasztóan nehéz volt pályája egyik csúcsán abbahagyni azt, ami előtte öt évig sikeresen működött

- Ma már hálás vagyok, amiért kimozdították a komfortzónámból, felnyitották a szemem, ám azért nem, ahogyan tették. Sokszor a rossz kommunikáció nagyobb problémát jelent, mint az, ami történt. Sokszor azon is el kell gondolkodni, hogy biztos, hogy sokáig azt akarjuk-e csinálni, amit jelenleg, azért mert az biztosnak és stabilnak tűnik - idézte fel a történteket.

 

Jakupcsek Gabriella (Fotó: Kugyelka Attila)

 

Jakupcsek Gabriella arra is rávilágított: nagyon fontos, hogy egy nő, hogyan lép az ötvenes éveibe. Véleménye szerint jó, ha egy nő már korábban, a negyvenes éveiben elgondolkodik azon, hogyan akar a következő 30 évben élni, hiszen máshogy kell foglalkozni a konfliktusokkal, a változásokkal, más értékrendszer szerint kell élni ahhoz, hogy az energiákat be tudja osztani. Saját példájából merítve elmondta: manapság már gyakoribb, hogy egy munkahelyen átszervezések történnek, vagy mást találnak a helyünkre. A negyvenes generáció sincs arra felkészítve, hogy ma már az életben sokkal többször kell tudni váltani, továbbállni, újrakezdeni és ezt nem drámaként, hanem lehetőségként kell megélni - hangsúlyozta a televíziós műsorvezető.

 

További programok »

7.TV

Békéscsabai klubok sikeres mérkőzései a 7.Tv-n

A koronavírus miatt a röplabda, a kézilabda és a labdarúgó bajnokságok is véget értek, utóbbi esetében az NB I hátralévő mérkőzéseit lejátsszák. A békéscsabai klubok augusztusig biztosan nem léphetnek pályára tétmérkőzésen, de hogy nézőink ne maradjanak sport nélkül, felelevenítjük az elmúlt évek legjobb összecsapásait!
2020. május 18. 10:04
FEL