Irodalmi est Nemcsák Károllyal

2019. május 9. 16:55 | behir

Harminckét évvel ezelőtt, május 8-án mutatták be a nagy sikerű Szomszédok sorozat első részét. A teleregény egyik főszerepét a Jászai Mari díjas színművész, Nemcsák Károly játszotta, aki jelenleg a Budapesti József Attila Színház igazgatója, és kedden este ellátogatott a Békéscsabai Irodalmi Estre. 

 

Nemcsák Károly szerint nagyon fontos, hogy a színészek testközelből is találkozzanak a műszerető nézőkkel, hogy verseket mondjanak, irodalmi alkotásokból olvassanak fel. 

– Kell, hogy érezzük egymást, tudjuk egymás gondolatait. A legjobb pszichológia és pszichológus, ha kibeszéljük magunkból a feszültséget, ha közöljük az örömeinket, a bánatainkat. Az együttlét és egy ilyen nap nagyon fontos – fogalmazott a színművész. 

 

Nemcsák Károlytól sokan kértek autogramot

 

Paláncz György önkormányzati képviselő a rendezvényen megjegyezte, hogy az irodalom mindig nagyon sokat adott a magyar öntudat erősítéséhez, a nemzeti önismeret mélyítéséhez. Kedden este a Magyarország a hazánk! című összeállításban is ez csúcsosodott ki.

 

Dr. Rákóczi Attila a kormányhivatal főigazgatója szerint az ilyen jellegű irodalmi rendezvényeknek mindig helyet és teret kell adni. A magyarságtudat, a magyarság érzése benne van a magyar nyelv által közvetített, irodalmi üzenetekben.

 

Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke, az est főszervezője kiemelte, hogy a bemutatott klasszikus és kortárs irodalmi műalkotások felolvasása mellett az is nagy öröm, hogy Jászai Mari-díjas színművészt láthatott vendégül az est.

 

A Békéscsabai Irodalmi Estek következő alkalma június 3-án, hétfőn lesz, amikor Trianonra emlékeznek a résztvevők.  

 

 

FEL