A trianoni békediktátum aláírásának évfordulójára emlékeztek

2020. június 24. 10:29 | Varga Diána

Több hónapos kihagyás után visszatért a Békéscsabai Irodalmi Estek.

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem lehetett rendezvényeket tartani az országban, ezért irodalmi estek sem volt – emlékeztetett a kedden este megtartott rendezvényen Paláncz György. Az önkormányzati képviselő kiemelte azt is, hogy a Szeretlek Békéscsaba Egyesület szervezte program hónapról hónapra egy aktuális téma köré szerveződik, júniusban pedig nem lehet másról szó, mint a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójáról.

 

Békéscsabai Irodalmi Estek 2020.06.24.-én. Fotó: 7.TV/Bucsai Ákos

 

Frankó Attila szervező, az egyesület vezetője kiemelte: a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiájáról van szó: a nagyhatalmak 1920-ban hazánk kétharmadát vették el, amit megbocsájthatatlannak nevezett. Hozzátette ugyanakkor, hogy a nemzet él, virágzik, a magyarság összetart, 15 millió magyar lélegzik együtt határokon innen és túl.

Az est egyik meghívott előadója, Bálint Gergely előadóművész szintén az emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet, leszögezve, hogy a gyásznapra nem csak egy évben egyszer, hanem egész életünkben emlékezni kell.  

V.D., Cs.Zs.

További programok »

Kultúra

Filipinyi Ágnes tűzzománc képei a Jaminai Közösségi Házban

Közel száz (93) képpel nyílt meg a minap Filipinyi Ágnes Tűzzománcba álmodott képek című tárlata, a Jaminai Közösségi Ház nagytermében. A békéscsabai alkotó nagyrészt tűzzománc képekkel, illetve néhány olajfestménnyel lepte meg a nemcsak erzsébethelyi érdeklődőket.
12:25
FEL