Indul a röplabda akadémia – Közel kétmilliárdos forrást biztosít a kormány

2017. december 28. 15:30 | behir

Magyarország kormánya közel kétmilliárdos forrást biztosít a Békéscsabai Röplabda Akadémia elindításához. Orbán Viktor miniszterelnök 2016 áprilisában tett békéscsabai látogatásakor állapodott meg Szarvas Péter polgármesterrel a Békéscsabai Röplabda Akadémia létrehozásáról. A felek elismerték a klubnál folyó magas szintű szakmai munkát és támogatták a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület azon törekvését, hogy európai viszonylatban is kimagasló utánpótlás nevelő bázis létesüljön Békéscsabán – írja közleményében a csabai klub.

Ezt követően a város és az egyesület vezetői folyamatosan egyeztettek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakembereivel a megvalósításról, majd közel két esztendő előkészítő munkáit követően jutott odáig a projekt, hogy az első érdemi döntések megszülessenek.

A Magyar Közlöny 227. száma tartalmazza a Kormány 2065/2017. (XII.27.) Kormány határozatát az egyes sport infrastruktúra-fejlesztési, turisztikai és egyéb kiemelt beruházások forrásszükségleteinek biztosításáról. Ebben a Kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert és a nemzetgazdasági minisztert, hogy biztosítsák a fejlesztésekhez költségvetési forrásokat.
Ennek értelmében a Békéscsabai Röplabda Akadémia fejlesztésére 1,8 milliárd forint támogatásról döntöttek. A kedvezményezett a Magyar Röplabda Szövetség, melyen keresztül több év alatt érkezik majd a felhasználható forrás a klubhoz.

- Volt egy álmunk, melyben makacsul hittünk. Célul tűztük ki, hogy egy hátrányos helyzetű régióban szeretnénk olyan körülményeket teremteni az utánpótlás neveléshez, mellyel a legfejlettebb röplabda kultúrával rendelkező nemzetek bírnak. Fontosnak tartom elmondani, hogy a támogatás kizárólag sport infrastruktúra fejlesztésre, és utánpótlás neveléssel kapcsolatos kiadásokra használható majd fel – fogalmazott a klub elnöke.

Lokálpatrióta klubvezetőként rendkívül büszke vagyok, hogy többek közt olyan sport infrastruktúra-fejlesztések valósulhatnak meg ezzel a projekttel, melyek egyes oktatási intézmények több évtizedes problémáit oldják majd meg. Munkacsarnokot építünk, kollégiumi szálláshelyet fejlesztünk és a legmagasabb szintű képzéshez szükséges eszközbeszerzéseket is finanszírozni tudjuk. Hatalmas a felelősségünk, minden egyes forintot a jó gazda gondosságával fogunk felhasználni – tette hozzá Baran Ádám.

Köszönjük Magyarország Kormányának a bizalmat. Szarvas Péternek, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterének az ügyben tett erőfeszítéseit, valamint Borbola István fejlesztési tanácsadó segítségét és több hónapos áldozatos munkáját, aki hatalmas szerepet vállalt az akadémia létrehozásában – zárta gondolatait a klubvezető.

 

További programok »

FEL