Húsvétkor is folytatódnak az oltások Békés megyében

2021. március 31. 17:06 | Csiffáry Zsuzsanna

Folyamatosan növekszik az oltásra jelentkezők száma Békés megyében – közölte a megyei tisztifőorvos kedden. Az oltás húsvétkor is folytatódik. A napokban a beoltottak száma meghaladta a 2 millió főt, ami azt jelenti, hogy a lakosság több mint 20 százaléka már megkapta legalább az első vakcináját, így messze az uniós átlag felett vagyunk.

Tovább folytatódik a koronavírus elleni oltások beadása Békés megyében. 70 ampulla, összesen 700 fő oltására elegendő oltóanyag érkezett a Békés Megyei Kormányhivatalhoz kedd reggel. Az AstraZeneca-vakcinát főként 60 év alatti és a 65 év feletti, leginkább krónikus betegséggel élők kapják meg – mondta a Békés megyei tisztifőorvos az M1 Békés megyei tudósítójának.

 

Galéria

 

– A megyében is növekszik a regisztrált oltandók száma és az oltási hajlandóság. Napi munkák során sokan keresik fel a kormányhivatalt, annak érdekében, hogy milyen módon tudják felvenni az oltásokat – fogalmazott Dr. Sárosi Tamás.

 

Dr. Sárosi Tamás

 

A beoltottak száma átlépte a 2 millió főt, erről a területi közigazgatásért felelős államtitkár az operatív törzs keddi tájékoztatóján beszélt. György István úgy fogalmazott, hogy az oltások ütemét csak a szállítmányok érkezésének üteméhez tudják igazítani.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy mind a háziorvosi praxisokban, mind a kórházi oltópontokon történő oltások folyamatosan zajlanak.

– Praxisonként országos átlagban 54 fő központi oltóhelyre történő beküldésére van lehetősége a háziorvosoknak. Ezekre az oltásokra a húsvéti ünnepek alatt is sor kerülhet, hiszen az oltópontok a húsvéti ünnepek alatt is működnek. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy szánja rá ezt az egy órát az ünnepből is – kérte az államtitkár. 

Az előző héten érkezett AstraZeneca szállítmányból 20 300 adagot juttattak el 2030 háziorvosnak, akik az egy-egy ampullából 10-10 főt tudnak beoltani. Az államtitkár kiemelte, hogy a járvány harmadik hullámának felszállóágában nemcsak az egyéni, de a társadalmi felelősségvállalás is fontos a védekezés tekintetében. Ugyanerre figyelmeztett szerdán az országos tisztifőorvos is, aki szerint mindenkinek kötelessége védekezni annak érdekében, hogy minél kisebb legyen a nyomás az egyébként is túlterhelt egészségügyön.

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL