A héten Békés megyében is elkezdik oltani a 80 év felettieket

2021. február 2. 16:15 | Horváth Szabolcs

Vasárnap 10 800 adag Moderna-vakcina érkezett hazánkba. Első körben 1080 háziorvos kapja meg az ampullákat, amelyeket előzetesen regisztrált idősek beoltásához használnak fel. A Békés Megyei Kormányhivatalba 300 szépkorú oltására elegendő vakcina szállítmány jutott el.

A megyébe érkező szállítmány keddi átvételekor Dr. Sárosi Tamás megyei tisztifőorvos elmondta: Békésben is új szakaszához érkezett a járványügyi védekezés. Ezen a héten csütörtöktől kezdik oltani a magas kockázati csoportba tartozó 80 év felettieket. A védekezés innentől a megyei oltópontokon, illetve a háziorvosoknál zajlik majd. A most érkezett, 300 adag Moderna vakcinát a kormányhivatalban működő megyei oltócsoport koordinálásában, valamint a megyei védelmi bizottság szervezésében juttatják majd el a háziorvosi oltópontokra. Az oltásokkal egyidőben arra is lehetőség lesz, hogy valamennyi, Békés megyei háziorvosi praxisból 6 beteg eljusson a kijelölt oltópontokra a védőoltások beadása céljából, ahol a Pfizer-vakcinát kapják meg. Megjegyezte: az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozók után a megyében élő idősek és előzetesen regisztrált személyek is megkaphatják a védőoltást.

A megyei tisztifőorvos tájékoztatása szerint a múlt héten csütörtöktől vasárnapig a bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása történt meg: 39 településen, 116 helyszínen jelentek meg az oltócsoportok, amelyek több mint 4000 főt oltottak be.

 

H.Sz., V.D.

További programok »

FEL