Már az akció hét első napján hosszú sorok vártak oltásra a csabai kórház előtt

2021. november 22. 16:21 | Hidvégi Dávid

Emelt létszámmal, több oltóponttal és hosszabb nyitva tartással készültek a Békés megyei egészségügyi intézmények az oltási akcióhétre. A november 22-28-a közötti héten cél az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében.

Az oltási akcióhétre a Réthy Pál tagkórházban 7 oltóhelyet nyitottak meg a megnőtt terhelés miatt. A nagy készültségre szükség is volt, hiszen már délelőtt több száz oltást beadtak az oltóorvosok. Az oltást ezen a héten előzetes regisztráció nélkül is kérni lehet.

– Így a legkényelmesebb! Nem igaz? Már kettőt megkaptam, de a harmadikra az orvosomhoz nem mehettem, mivel nem kapott olyan vakcinát, ami nekem kellene. Így kénytelen vagyok ilyen helyre jönni, de egyszerű – mondta az egyik várakozó, Alt György.

Akik időpontfoglalás nélkül érkeztek, azokat érkezési sorrendben oltották be. Az oltópontokon az összes hazánkban fellelhető vakcina közül választhatnak a regisztráció nélkül érkezők.

– Pedagógusként dolgozom a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnáziumba. Sok gyerekkel találkozom, őket és magamat is szeretném megvédeni, ezért döntöttem úgy, hogy az első, a második és most a harmadik oltást is kérem – emelte ki Csoh Ildikó, arra a kérdésre, hogy miért kérte ismételten a vakcinát.

Békés megyében a békéscsabai, a gyulai és az orosházi oltópontok mellett újra megnyitották a mezőkovácsházi, a szarvasi és a szeghalmi rendelőintézetek oltópontjait is.

– Nemcsak időpont és regisztráció nélkül lehet érkezni, hanem időpontot foglalva is, ezáltal tervezhetőbbé válik a napi oltási folyamat. Lehet jelentkezni első körös oltásokra, második körös oltásokra, pótoltásokra, illetőleg a harmadik körös oltásokra. Az eddigi tapasztalatok alapján azt látjuk, hogy a legtöbben a harmadik körös oltások iránt érdeklődnek, de örvendetesen megnőtt az első körös oltásokra regisztráltak száma is – fogalmazott dr. Zsilák János, a Békés Megyei Központi Kórház orvosigazgató helyettese.

Azért, hogy gördülékeny legyen a regisztráció nélküli kampány, az orvosok azt kérik mindenki vigye el a személyes okmányait és töltse ki előre a beleegyező nyilatkozatot. Aki előzetesen regisztrál és időpontot foglal az elkerülheti a várakozást. Az akcióhét november 28-ig, vasárnapig tart.

További programok »

FEL