Huszonhárom csapat vett részt a Szenvedélyünk az egészség vetélkedőn

2023. november 21. 18:00 | Kovács Andrea

Szenvedélyük az egészség címmel ismét megrendezte vetélkedőjét a Békéscsabai Alapellátási Intézmény Védőnői szolgálata. A huszonhárom középiskolai csapat részvételével megtartott rendezvény központi témája az alkoholfogyasztás hatása és veszélye volt.

– Jövőre lesz 30 éves a Szenvedélyünk az egészség elnevezésű rendezvény, amelynek megszervezéséért külön köszönet illeti a védőnőket – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Sárosi Tamás, a Békés Vármegy Kormányhivatal Népegészségügyi főosztályának vezetője. – Békéscsaba egy pezsgő diákváros, ahol az önkormányzat is számos fórumon tartja a kapcsolatot a fiatalokkal és szervezeteikkel. Ez a vetélkedő, arról a nagyon fontos dologról szól, amiből csak egyetlen egy van, és ezt csak akkor érezzük igazán amikor valami baj történik vele és segítségre szorulunk. Azok a fiatalok, akik ezen a rendezvényen részt vesznek, hasonlóan gondolkodnak és szeretnének tenni az egészségükért. Remélem, hogy a velük egykorú társaiknak is elviszik az esemény üzenetét és közreműködnek abban, hogy a nemzedékük egészségesebb felnőtté váljon, mint a mostani.

 

Szenti Zoltánné,Békéscsabai Alapellátási Intézmény iskolai védőnői szolgálatának vezetője elmondta, hogy közel 30 éve minden évben kétszer rendezik a vetélkedőt, tavasszal az általános iskolásoknak ősszel pedig a középiskolás korosztálynak.

– Az a célunk, hogy a fiatalságot az iskolán kívül olyan információhoz jutassuk, amely az egészséges életmódhoz szükséges, mindig az aktuális problémáikhoz igazítva, és ezt beépítve a vetélkedőbe. Az idei évben alkoholfogyasztás negatív élettani hatásai álltak a feladatok középppontjában.  A város szinte valamennyi középfokú intézményéből érkeztek diákok, összesen 23 csapat jelentkezett. A fiatalok öt állomást járhattak végig, amelyeken pontokat lehetett szerezni, négy állomáson pedig teszteket tölthetnek ki és beszélgethetnek mentálhigiénés szakemberekkel ismertette az esemény főszervezője.

 

 

Liszkai Tímea Barbara, a Nemes Tihamér Technikum és Kollégium diákja a "Velem lehet beszélgetni" országos program önkéntes segítőjeként vett részt a rendezvényen.

– A fiatalok egymás közötti kommunikációját, együttműködését játékos feladatokkal próbáltuk erősíteni illetve beszélgetést kezdeményező karkötőket és kitűzőket osztottunk ki – mondta el a fiatal önkéntes.

További programok »

FEL