Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

2022. május 16. 16:54 | Hidvégi Dávid

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.

Hétfőn kora délután megtelt a Csabagyöngye kaszinó terme, ahol Békéscsaba középiskolásai gyűltek össze azzal a céllal, hogy részt vegyenek a városi egészségügyi vetélkedőn. A Békéscsabai Védőnői Szolgálat, mint a Békéscsabai KEF tagszervezete tartotta meg az eseményt, mint ahogyan azt 28 éve folyamatosan teszi. Általában egy évben kétszer szervezik meg az egészségügyi versenyt, közép- és általános iskolásoknak külön-külön.

A koronavírus-járvány miatt két évig nem tartották meg a vetélkedőt, így nem csoda, hogy a pandémiához köthető kérdéssorok is szerepeltek a versenyen. A Békéscsabai Védőnői Szolgálat vezetője a kérdésünkre elmondta: aktualizálták a vetélkedőt, így a betegséggel és a védőoltásokkal kapcsolatban is voltak feladatok.

– Aktuális a fiatalokat károsító anyagok szerepe, ezekről is voltak kérdések. Továbbá azért hoztuk ide az újraélesztést, mert azt nem árt, ha a fiatalok tudják. Az a tapasztalatunk, hogy ez a vetélkedő a diákok körében nagyon-nagy sikert aratott. Szívesen jönnek, most is látható milyen sokan voltak. Az iskolákból is jó visszajelzéseket kapunk – fogalmazott Szenti Zoltánné.

 

További programok »

FEL