Herczeg Tamás: A papírgyűjtés fontossága örök érvényű

2022. május 7. 10:00 | behir.hu

Napjainkban már nem csak az osztálypénz növelése a cél az iskolai papírgyűjtés tevékenység során. Egyre erősebb az a szándék, hogy ne csak gyermekeinket neveljük környezettudatosságra, hiszen a klímakrízis napjaink egyik legkiélezettebb problémájává vált.

– A klímakrízissel ma már a legkisebb gyermekek is tisztában vannak, hiszen már az alsó tagozatosok is használnak okostelefonokat, így látják és hallják a híreket. Ma már meglehetősen sok szervezet mutatja meg magát és tevékenységét a közösségi médiákban, ami egy nagyon jó dolog, de mégsem elegendő – fogalmazott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hivatalos oldalán.

Mint írta, számos módon tehetünk kisebb-nagyobb lépéseket környezetünk védelmében.

– Ennek egyik lehetősége az iskolai papírgyűjtés. A Jankay általános iskolában évente kétszer rendeznek papírgyűjtést, ami a diákok környezettudatos gondolkodását is elősegíti, ami azért is fontos, mert a klímakrízis napjaink egyik legégetőbb problémájává vált. A mostani gyűjtés alkalmával is összeszedtük a környezetünkből a papírhulladékot, hogy aztán azok újrahasznosításra kerüljenek – hívta fel a figyelmet a képviselő. 

 

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL