Hatalmas sikert aratott az Acoustic Planet hálakoncertje

2019. március 17. 17:26 | Gyemendi Réka

Az Acoustic Planet lett az év felfedezettje A Dal 2019 műsorában, de a zsűri szavazatai alapján a második helyet is bezsebelte a dalversenyben. Az együttes március 15-én 17 órától a csabai és Békés megyei szavazatokat egy koncerttel köszönte meg a Csabagyöngye Kulturális Központban. A koncerten az Acoustic Planet mellett közreműködött A Dal 2019 verseny több versenyzője is.

Zsúfolásig megtelt a Csabagyöngye Kulturális Központ hangversenyterme pénteken este. Óriási érdeklődés övezte a fellépőket, több olyan vendég is volt, aki már nem fért be a terembe.

A rendezvényen először az Acoustic Planet énekese, Zsombok Réka megköszönte, hogy ennyien eljöttek a koncertre. Ahogy fogalmazott: nagyon megható számukra ez a pillanat, és talán mérföldkő az életükben. Ezt követően felkonferálta Szarvas Pétert, Békéscsaba polgármesterét, hogy mondja el köszöntőbeszédét.

– Szeretünk szurkolni olyanoknak, akik lekötik a figyelmünket, akik iránt érdeklődünk és akikért izgulunk. A szurkolás többnyire a sport világában fordul elő, de az elmúlt hetekben olyanoknak szurkoltunk, akik nem a sportban mutatták meg a tehetségüket és kiválóságukat, hanem a zene területén. Nagyon sokan követték a 2019-es A Dal versenyt, és a végeredmény azt mutatta, hogy nagyon sokan szavaztak a mi kedvenceinknek. Tudjuk a verseny végeredményét. De nekünk, csabaiaknak az Acoustic Planet zenekar lett a győztes, mert ők álltak a legközelebb a szívünkhöz. Félretettünk sok-sok családi, baráti programot, hogy hétről-hétre láthassuk, hallhassuk őket és szavazhassunk rájuk, hátha odaérnek az első helyre. A mi szívünkben odaértek, gratulálunk ehhez – méltatta a fellépőket a polgármester.

A rendezvényen az Acoustic Planet előadta legismertebb dalait, ezen felül pedig több feldolgozással is megörvendeztette a közönséget. A vendégfellépők közül először Vavra Bence lépett színpadra, aki A Dal 2019 versenyben elhangzott dalát is előadta. Az előadó elmondta, hogy nagyon büszke az Acoustic Planetre, továbbá hogy nem csak fantasztikus zenészek, hanem nagyon jó emberek is. Úgy fogalmazott a közönségnek: szerencsések lehetnek, hogy csabaiak. Őt Nagy Bogi követte A Dal 2019-ben elhangzott dalával, majd Antal Timi és Demko Gergő, végül pedig Szekér Gergő lépett színpadra.

A közönség vastapssal díjazta a zenészek produkcióit.

 

További programok »

FEL