Dolly: Nem hagyom még abba jövőre!

2023. július 22. 12:41 | Vincze Attila

Mintegy másfél évtized után adott újra koncertet pénteken Dolly Békéscsabán. A több mint 40 éve a pályán lévő énekesnő repertoárjából az újabb, latinos dallamok mellett nem hiányozhattak a legnagyobb rock and roll slágerek sem.

Az esős időjárás miatt a Szent István tér helyett a Csabagyöngye Kulturális Központ nagytermében tartották meg a koncertet. Az előadóművésszel a fellépés előtt beszélgettünk. Elmondta, hogy korábban többször is járt Békéscsabán a Hungáriával és a Dolly Rollal, de az már nagyon régen, legutóbb valamikor 2008 tájékán volt.

Ha jól emlékszem utoljára az ifjúsági házban voltunk. Nagyon szeretem ezt a várost, egy gyöngyszem szerintem. Amikor csak átutazunk rajta, mindig azon gondolkodom: milyen kár, hogy itt nem állunk meg, milyen jó lenne megnézni és itt fellépni! Szerencsére most összejött, aminek nagyon örülök kezdte mondandóját Dolly.

Az énekesnő arról is beszélt, hogy 2017 óta már a Dolly Plusssz formációval lépnek fel, ami egy kicsit más, mint a korábbiak. Kiemelte, hogy a zenekar stílusában némileg hajaz a Hungáriára és a Dolly Roll első három évére, azonban vannak új dalok is, melyeket szintén nagyon szeret a közönség.

Dolly a pályán töltött elmúlt négy évtized lezárásáról szólva a behir.hu-nak kifejtette: jóllehet, valóban nyilatkozott olyat, hogy jövő év végén abbahagyja a zenélést, de most már nem így gondolja.  

Nem tudok olyan fellépést mondani az elmúlt 43 évből, ami ne lett volna egy nagy élmény számomra. Én nagyon sokat adok arra, hogy együtt kell dolgozni a közönséggel, hisz nem különleges valakik vagyunk, hanem együtt létezünk velük, mert így lesz igazán buli, a buli hangsúlyozta.

Ami a jövőt illeti, a művésznő elárulta, hogy még elég sok megvalósítandó terve van, köztük egy új lemez is, ami gyakorlatilag készen van, csak jókorra kell időzíteni. Zárásként megemlítette azt is, hogy 2024 júniusában jön az utolsó nagy Hungária koncert a Puskás Arénában, amelyre már lázasan készülnek az együttes még élő tagjai. 

 

Galéria

További programok »

FEL