Hat kitüntetést adott át a megyei közgyűlés elnöke

2021. március 31. 14:01 | behir

A díjjal olyan személyek vagy közösségek tevékenységét ismerik el, akik Békés megyében hosszú ideje kiemelkedően magas színvonalú munkát végeztek vagy végeznek.

 

– A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Elnöki elismerés kitüntető díjakat évek óta a március 15-ei ünnepség keretében adják át, idén azonban – a múlt évhez hasonlóan – a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások a tavaszi ünnepi megyegyűlés megszervezését jelenleg nem teszik lehetővé. A kitüntetetések odaítéléséről a javaslatok mérlegelése és a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének tagjai véleményét figyelembe véve a megyei elnök a veszélyhelyzeti intézkedések miatt saját hatáskörben döntött – olvasható a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal közleményében.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: A kitüntetéssel a megyei önkormányzat célja az, hogy az oktatás, a katasztrófavédelem, a rendvédelem, a mentők, a szociális ellátás és az egészségügy területéről olyan személyek vagy közösségek tevékenységét ismerjék el, akik Békés megyében hosszú ideje kiemelkedően magas színvonalú munkát végeztek vagy végeznek.

Ebben az évben Elnöki elismerés kitüntető díjban részesül: dr. Kovács Irén, az orosházi kórház nyugalmazott főorvosa; Ladnyik Anita, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Békés Megyei Kirendeltségének Irányító Csoportvezetője és Szántó Flóra, a gyulai „Nicolae Balcescu” Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium mesterpedagógusa.

Kitüntetést vehet át Vinczéné Varga Ágnes tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatának vezetője; dr. Kis Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és a Békéscsabai Jókai Színház kollektívája.

- Az ünnepi ülés utólagos megtartásáról és az Elnöki elismerések más időpontban történő átadásáról a COVID-19 járvány miatti korlátozások feloldásának, enyhítésének ismeretében később döntünk majd. Az eseményről minden érintettet értesíteni fogunk – közölte a megyei elnök.

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzati Hivatal

További programok »

Gyula

Tizedszer is eljátszák a gyulai vár 1566-os ostromát

456 éve zajlott a gyulai vár történetének legfontosabb eseménye, amelyben a mintegy tizenötszörös túlerőben lévő oszmán hadsereg ostromolta az erődítést. Az 1566-os ostrom hősei előtt ebben az évben is tíz helyszínen, több mint kétszáz hagyományőr tiszteleg azzal, hogy hadijáték keretében eleveníti fel az egykori történéseket.
08:16
FEL