Háromszáz rászoruló család kapott élelmiszercsomagot

Tartós élelmiszerek, kalács, kolbász és csokitojás is került azokba a csomagokba, amelyeket a szokásoknak megfelelően húsvét előtt osztott ki a békéscsabai önkormányzat. Háromszáz, többségében nehéz sorsú család részesült most az adományokból.

A nehéz élethelyzetben élő békéscsabai családok kaptak segítséget. Többek között rizst, lisztet, cukrot, kalácsot és kolbászt osztottak szét, családonként 3000 forint értékben. A tartós élelmiszereken, a csabai kolbászon túl húsvéti csokitojást is kaptak a nehéz sorsú családok, akik szerint a csomag nagy segítséget jelent.

Szarvas Péter elmondta, ezek a húsvéti ünnepekre készített élelmiszercsomagok most háromszáz családhoz jutottak el az önkormányzat jóvoltából.

– A karácsony előtti adományozásban ezer, most háromszáz család vett részt. A szociálpolitikai osztály választotta ki a rászorulókat. Alapvetően nagycsaládosokról, alacsony egy főre eső jövedelemmel rendelkező családokról van szó és olyanokról, akik a karácsonyi élelmiszer-adományozásból kimaradtak – fogalmazott Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere.

Az önkormányzat arra törekszik, hogy minél több tényleges rászorulónak, nehéz anyagi helyzetben lévő családnak tudjon segíteni, többször egy évben – emelte ki a város szociális tanácsnoka.

– Az önkormányzat mellett többen szoktak ételt, italt és tartós élelmiszert osztani a téli időszakban. Nagyon sok olyan civil szervezet, piaci szereplő és vállalkozás van, amely ilyenkor összefog és a decembertől februárig tartó időszakban is segít a rászorulóknak – mondta el Herczeg Tamás.

Hozzátette: jövő héten azok a nehéz helyzetben lévő családok kapnak értékes vetőmagcsomagot, akik konyhakerttel rendelkeznek.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,