Harmincöt ifjúsági pályázat nyert városi támogatást

2017. május 13. 10:18 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Kihirdették a békéscsabai önkormányzat ifjúsági pályázatának eredményeit. Idén  harmincöten pályáztak sikeresen a legkülönbözőbb ifjúsági programokkal. Békéscsabán két év alatt két és félszeresére nőtt az ifjúsági programokra fordítható támogatási összeg.

Összesen harminchét pályázatot nyújtottak be békéscsabai civil szervezetek, iskolák, kollégiumok és intézmények, melyből harmincöt elképzelést támogatott az önkormányzat közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága. Idén a pályázat feltételein is könnyített a város, annak érdekében, hogy minél többen tudjanak sikeresen támogatást igényelni.

– A kulturális terület és az ifjúsági terület igencsak forráshiányos. Az ifjúsággal kapcsolatban úgy gondolom, hogy a bürokrácia nehezítette a pályát, elriaszthatva  az aktív önszerveződő közösségeket attól, hogy ők maguk próbáljanak forrást szerezni a tevékenységükhöz. Ezért üdvözölendő ez a rugalmas pályázati rendszer - mondta el Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára intézményvezetője.

Az intézmény két szabadidős klubja – a Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub és a Vasutas Fotó Klub - is nyert támogatást a működésére. A 37 pályázó között nem csak civil szervezetek indultak, hanem 13 iskola és kollégium is.

– Az iskolák például szünidős táborokra, diákönkormányzatok működtetésére és programjaira, valamint iskola rádió működtetésére kaptak támogatást, de volt olyan kollégium, amelyik filharmónia bérletek vásárlását tervezi a pályázati forrásból, amivel úgy gondolom, bővíthetik a fiatalok az érdeklődési körüket. A civilek részéről többek között nyári táborokat, egészséges életmódot bemutató foglalkozásokat, sport- és családi napokat támogatott a bizottság – tájékoztatott Bíró Csaba, a békéscsabai önkormányzat közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsági elnöke.

Az ifjúsági pályázatokra felhasználható forrás emelése illeszkedik a város ifjúsági koncepciójához - hangsúlyozta Bíró Csaba.  Hozzátette: ezzel azt szeretné elérni az önkormányzat, hogy jól érezzék magukat a fiatalok a városban. A támogatási szerződéseket csütörtökön írták alá a nyertes pályázók a Polgármesteri Hivatalban.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Itthon

Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.
2021. szeptember 21. 18:20
FEL