Hamarosan kerékpárt is lehet bérelni a Munkácsy Emlékháznál

2023. július 13. 16:01 | Vincze Attila

Megérkeztek a kölcsönözhető kerékpárok a Munkácsy Emlékházba. A több korosztály igényeit kielégítő szolgáltatást jövő hétvégétől bárki igénybe veheti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, néhány héttel ezelőtt adták át a Modern Városok Program részeként a Wenckheim turista- és kerékpárutat. A beruházás azonban ezzel még nem ért véget, ugyanis Békéscsaba önkormányzata a projektben 30 darab kerékpárt szerzett be, a biciklik fele pedig a Munkácsy Emlékházba kerül.

Az intézményt fenntartó Csabagyöngye Kulturális Központ turisztikai igazgatóhelyettese elmondta, hogy a másik 15 bicikli használati jogát különböző szálláshely szolgáltatóknak adják át, azzal a feltétellel, hogy ott a szállóvendégek térítésmentesen vehessék őket igénybe. Opauszki Zoltán kiemelte, hogy a szállásadóknak cserébe gondoskodniuk kell a kerékpárok karbantartásáról, valamint a város turisztikai attrakcióit is népszerűsíteniük kell. 

– Minden korosztály nemre, korra tekintet nélkül talál magának megfelelő kerékpárt. Használatukat tekintve olyan típusú kerékpárokat szereztünk be, melyek kezelése könnyű, egyszerű, hiszen agyváltós biciklikről van szó, amelyekkel viszonylag rövid, tehát 50-60 km-es távokat kényelmesen meg lehet tenni – fogalmazott.

 

 

A Munkácsy Emlékház már régóta készült a kerékpárok érkezésére, hisz az intézmény felújításával párhuzamosan a műemléképület udvarán egy biciklipontot, illetve pihenőhelyet alakítottak ki. Laszkó Tímea tagintézmény-felelős hangsúlyozta, hogy élénk az érdeklődés a kerékpárkölcsönzés iránt, így nagy reményekkel indítják el a szolgáltatást. 

– Jövő hétvégétől indul el a kölcsönzés az emlékházban, ezt megelőzte egy felmérés is, amelyből kiderült, hogy nagyon sok látogató és turista érkezik hozzánk azzal az igénnyel, hogy biciklivel szeretnék körbejárni a környéket, miután megtekintették a kiállítást. Számukra most 15 kerékpárt szereztünk be és ezeket ki tudják itt kölcsönözni az intézmény nyitvatartási idejében – részletezte.

A Munkácsy Emlékház kerékpárkölcsönzőjében egy bicikli bérlése egész napra 3500 forintba kerül majd, míg négy óra tekerésért kétezer forintot kell fizetni, az árak így megegyeznek a csabai tourinform iroda tarifáival. 

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL