Bringások, motorosok és egy esküvő – galériával

2024. május 25. 14:27 | Bere Mátyás

Elindult a Háromváros Kerékpáros Körtúra Békéscsabáról szombaton. Emellett felvonultak az Open Road Tour motorosai a főtéren, közben pedig egy pár egybekötötte az életét. Ezalatt extrém bike show és bringakiállítás is volt a városközpontban.

Galéria

 

Reggel kilenc órakor nyílt a Szent István téren a Fortini üzletben egy kerékpárkiállítás, fér órára rá pedig már gyülekeztek is ugyanott a kerékpárosok, akik a Békéscsaba, Békés, Gyula, Békéscsaba kört teszik meg a nap folyamán, ami összesen 58 km-t jelent. Nem sokkal később befutottak a Gyuláról induló biciklisek is a térre.

Az összegyűlt bringásokat egy extrém bike show-val szórakoztatták, ahol a különböző trükköket bemutató sportolók a közönséget bevonva mutatták meg tehetségüket.

 

Galéria

 

Ezt követően a főleg „harleysokból” álló Open Road Tour motorosai vonultak fel a városban. Egy biztos, hogy aki a hangok, a motorok, vagy éppen a motorosok szerelmese, az itt talált magának számos tetszetős dolgot. Ráadásul egy házasságkötés is éppen ekkor zajlott a templomban.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Tizenegy óra körül pedig elindult a Háromváros Kerékpáros Körtúra 220 nevezője, akiket később Békésen értünk utol. A valós indulók száma nagyjából 300 körül lehetett, legalábbis a szervezők szerint. Miután a motorosok és a biciklisek is elhagyták a Szent István teret, már csak az árusoknál vásárló közönség és azok maradtak, akik a rajtot követték végig. 

Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő, Békéscsaba környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka elmondta, hogy az indulók ezúttal is nagyon sokszínűek.

– Teljesen vegyes a kép, hiszen vannak itt kicsik, nagyok, emellett sok az ismerős arc, de sok az új induló is, valamint vannak teljes családok a legkisebbektől a nagyszülőkig – fogalmazott a tanácsnok.

A motorosok és a bringások egyaránt pozitívan álltak egymáshoz. A benzinlovasok a tekerősökhöz hasonlóan a barátság és a közös élmények miatt ültek nyeregbe ezen a napon.

 

A kerékpáros körtúra menetrendje:

Rajt Gyuláról: 8:45 / Érkezés Gyulára: 14:30
Rajt Békéscsabáról: 10:50 / Érkezés Békéscsabára: 16:30
Rajt Békésről: 13:00 / Érkezés Békésre: 17:45

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL