Első alkalommal rendezték meg a Háromváros Kerékpáros Körtúrát Békés megyében

2022. június 4. 16:21 | Papp Ádám Sándor

Szombaton rendezték meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivál részeként, a Békést, Békéscsabát és Gyulát érintő körtúrát. Az 50 kilométeres táv teljesítésére 214 fő regisztrált.

Szombaton reggel Békéscsabán, a Jókai színház előtt gyülekezett a megyeszékhelyről induló, mintegy 50 kilométeres távot kerékpáron teljesíteni kívánó érdeklődő sereg.

– A közép-békési térség három városa kőhajításnyira van egymástól, mindhárom település kerékpárosbarát, kiváló az infrastruktúra és sokan tekernek nap, mint nap. Ebből következik, hogy nekünk ilyen rendezvényt kell csinálnunk, ezért is gondoltuk azt, hogy közösen valósítjuk meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivált a pünkösdi hétvégén, amikor több szabadidejük van az embereknek – nyilatkozta a helyszínen Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke. 

Miután az érdeklődőkkel ismertették az útvonalat, 8 órakor megkezdődött a túra. A kerékpározók első útja Békésre vezetett, ahol Dánfok volt az első pecsét begyűjtésének helyszíne. Rövid pihenő után következhetett Gyula, ahol a történelmi vár és környéke kiváló hely volt az ebéd elfogyasztásához. A biciklisek evés közben sem maradtak program nélkül, a szervezők látványos BMX-bemutatóval készültek.

– A Háromváros Kerékpáros Fesztivált azért találtuk ki, hogy felhívjuk a figyelmet a környezettudatosságra, a környezetkímélő eszközök használatára, ebben Békéscsabán, Gyulán és Békésen is első számú a kerékpár szerepe. Nem csupán a munkahelyi, magáncélú kerékpározás, hanem a közösségi és közösségépítő kerékpártúrázás is nagyon fontos. A Háromváros Kerékpáros Körtúrára 214-en jelentkeztek, amelyet nagy sikerként könyvelhetünk el – hangsúlyozta Kocziha Attila, a Bihari Túrák Egyesület elnöke.

A finom ebéd és a pihenés után a gyulai résztvevők csatlakozásával a kerékpárosok Békéscsaba irányába folytatták a túrát. A jó hangulatú, nagy létszámú csoport végül délután fél három körül érkezett a megyeszékhely főterére, ahol a pecsétek begyűjtése után minden Békéscsabáról induló biciklis emlékérmet vehetett át.

– A mindennapok során futok, illetve kerékpározom is. Nagyon jó volt a mai túra. Amikor Békéscsabáról elindultunk, borongós volt az idő, Békésen el is kapott minket az eső, de nagyon jó volt a társaság, jól éreztük magunkat, és ez számít. Köszönjük a lehetőséget – fogalmazott a túrán résztvevő Derék Hajnalka.

A szervezők a jelentkezők számát látva és a résztvevők visszajelzésére alapozva a jövőben is folytatnák a kezdeményezést és megrendeznék a három város közötti kerékpáros túrát.

Galéria

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL