Pénteken elkezdődött a Háromváros Kerékpáros Fesztivál

2022. június 3. 20:28 | Papp Ádám Sándor

Háromváros Kerékpáros Fesztivál elnevezéssel rendeznek programsorozatot Békéscsabán, Békésen és Gyulán a pünkösdi hétvégén. A kezdeményezés célja a környék látványosságainak bemutatása, valamint az aktív turizmus fellendítése a térségben.

Extrémbike-show-val és kerékpáros túraversennyel kezdődött el pénteken délután az első Háromváros Kerékpáros Fesztivál, Békéscsabán. A megnyitón Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere hivatalosan is útjára indította a programsorozatot.

– A három város polgárai, vezetői és politikusai is jóban vannak egymással. Minden adott ahhoz, hogy egy nagyszerű, hagyományteremtő esemény részese legyen az, aki résztvesz a háromnapos kerékpáros fesztiválon. Békéscsaba mindig is kerékpáros város volt és ez nem csupán arról szól, hogy a hivatásforgalmi kerékpározás az országban talán nálunk a leggyakoribb, hanem arról is, hogy rengetegen a sportolás és a szabadidő hasznos eltöltése kedvéért is nyeregbe pattannak, bringáznak munka után vagy éppen hétvégén – fogalmazott a városvezető.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A polgármester hozzátette: a fesztivál egyik legnagyobb programja az 50 kilométeres Békéscsaba-Békés-Gyula-Békéscsaba túra, amelyre több mint 200-an regisztráltak. Szarvas Péter bízik abban, hogy a három város által életre hívott kezdeményezés sokakat csábít majd, és a lakosok aktívan részt vesznek a programokban.

Az esemény részletes programja ide kattintva olvasható.

További programok »

FEL