Ha nincs víz, mi viszünk! – Galériával

2022. június 14. 14:07 | Varga Diána

A keleti országrészben nagy területen pusztít aszály, mely minden növényt megvisel. Mit tehet ilyenkor az, aki évekkel ezelőtt fát ültetett? Locsol!

A behir.hu-t, a 7.Tv-t és a Csabai Mérleget kiadó Békéscsabai Médiacentrum Kft. a társadalmi felelősségvállalást és a környezetvédelmet gyakorlatilag már 2016-os megalapításakor a zászlajára tűzte. Azon túl, hogy a cég munkatársai naponta számolnak be Békéscsaba és vonzáskörzete, valamint Békés megye legfontosabb híreiről, igyekeznek minél több jó ügy mellé állni és példát mutatni.

 

 

2020-ban ezért is döntöttünk úgy, hogy fákat ültetünk a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórháza, valamint a Békéscsabai Szakképzési Centrum előtti területen, melyben a Hatvanezer Fa Egyesület volt segítségünkre (további cikkeinket a témában itt és itt olvashatják). Tudjuk, hogy a fákat nem magunknak, hanem az utókornak ültetjük. A zöld felületek azon túl, hogy szebbé varázsolják környezetünket, árnyat adnak, tisztítják a városi levegőt és csillapítják az egyébként is egyre forróbb betondzsungel hőmérsékletét. Antoine de Saint-Exupéry méltán híres idézete ide is passzol: „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.” Ültetni bárki tud, de a gyökérverésben, a rügyek szárbaszökkenésében, a lombfakadásban és a nyári túlélésben nekünk is segítenünk kell a növényeknek, ha nem esik le elég csapadék a városban.

Bár a nyugati országrészben sok eső esett az elmúlt egy hétben, a keleti országrész nem volt ilyen szerencsés, az aszáj nagy területen pusztít. Ezért is ragadtunk vödröt, locsolókannát és vizes ballonokat, majd kerestük fel két éve ültetett fáinkat. Hisszük, hogy a ma cselekedetei a jövőben hozzák meg gyümölcsüket. Reméljük, hogy kevésszer lesz szükség ránk a nyáron, de ha nem így lesz és nem lesz elég víz, mi viszünk és arra biztatunk mindenkit, tegyen hasonlóképpen!

 

Galéria

További programok »

FEL