Falocsolással indította a hetet a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztősége

2021. július 26. 10:56 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. tavaly tavasszal fogadott örökbe húsz facsemetét, amelyeket a Békéscsabai Szakképzési Centrum főépülete és a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórháza előtt ültettek el. A fákat azonban nem csupán elültetni, hanem gondozni is szükséges.

A hétfő reggel a megszokottól eltérően kezdődött a Békéscsabai Médiacentrum Kft. munkatársai számára, hiszen a szerkesztőség több tagja közösségi szerepvállalással indította a hetet. A cég tavaly márciusban fogadott örökbe húsz facsemetét. Az elültetett gömbjuharoknak és páfrányfenyőknek szükségük van a rendszeres itatásra a megfelelő fejlődéshez, főként az aszályos időszakban. A Hatvanezer Fa Egyesület koordinátora elmondta, hogy az elmúlt hónapokban nem esett elegendő eső, így az ifjú facsemetéket érdemes hetente, kéthetente áztató locsolással gondozni.

– Próbáljuk ösztönözni a mikroközösségeket, hogy fogadjanak örökbe egy adott utcán lévő fasort vagy pár csemetét. Azt látjuk, hogy az elmúlt két évben ez a program egyre népszerűbb, van hat-hét olyan közösségünk például cégek, civil vagy éppen iskolai közösség, akik egészen az ültetéstől a gondozáson át ápolják a fáikat. Az egyesületünk közel 100 önkéntese közel 1500 órát töltött azzal az elmúlt két hétben, hogy a békéscsabai fiatal fákat locsolja. Erre azért van szükség, mert a csapadék kevés, két hónapja nem esett annyi eső, mint amennyi szükséges lenne a facsemeték fejlődése érdekében – fogalmazott Duray Balázs.

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az egyesülettel kötött együttműködési megállapodásban a szerkesztőség vállalta, hogy a fásításban részt vesz, továbbá az örökbefogadott csemetéket gondozza.

– 2020 tavaszán örömmel csatlakoztunk a Hatvanezer Fa Egyesület kezdeményezéséhez és mi is örökbe fogadtunk fákat, húsz csemetét ültettünk el a Békéscsabai Szakképzési Centrum főépülete és a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórháza előtt. Időről-időre locsoljuk a gömbjuharokat és a páfrányfenyőket, amelyek a mostani nagy meleg miatt fokozott odafigyelést igényelnek. Azt gondolom, hogy a mai tevékenységünkkel felhívjuk a figyelmet arra, hogy mindenki, aki teheti a környezetében locsolja meg ne csupán a saját fáit, hanem a közösség csemetéit is – emelte ki Diós Zsolt.

Az ügyvezető hozzátette: a cég a jövőben is nyitott hasonló közösségi kezdeményezésre. Az sem kizárt, hogy a Szabadság téren található szerkesztőség környékén újabb csemetéket fogadnak örökbe, ezzel is zöldebbé téve a munkahely környezetét.

Galéria

További programok »

FEL