A Hatvanezer Fa Egyesület tagjaival együtt ültettünk fát az ünnepen

2020. március 15. 14:21 | Szilágyi Viktória

A Hatvanezer Fa Egyesület tagjai és a Békéscsabai Médiacentrum Kft. szerkesztősége közösen ültetett facsemetéket vasárnap Békéscsabán. A március 15-ei fásítási akciónak köszönhetően a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórháza előtt, illetve a Békéscsabai Szakképzési Centrum épülete előtt növekedhetnek az újonnan elültetett facsemeték.

Az egyesület önkéntesei és szerkesztőségünk munkatársai vasárnap reggel összegyűltek, annak érdekében, hogy a város fásításának ügye még előrébb haladjon. 

Duray Balázs geográfus összegezte, hogy ma már több mint hatezren követik az egyesület tevékenységét a közösségi oldalukon, valamint az akcióikon is egyre több önkéntes vesz részt. 

– A fásítást természetesen nem olyan egyszerű véghezvinni,  de ahol van hely és engedély, ott azt nagyon szívesen megtesszük. Azon túlmenően, hogy külterületeken is vannak olyan helyek, ahol akár erdőt is telepíthetünk, a mozgalom egyik kiemelt projektje, hogy a városi területeket fásítsuk. Ehhez kellett az együttműködés az önkormányzattal, aki a területeket adja ki. Ezt követően megkapjuk azokat az engedélyeket, amelyek alapján ültethetünk – fogalmazott Duray Balázs.

 

 

Mint elmondta, az egyesület a lakossággal nagyon szoros kapcsolatot ápol, illetve azt is kitűzték célul, hogy olyan mikroközösségeket keressenek, amelyek tudnak csatlakozni a programjukhoz.

– A mai esmény is egy ilyen, úgymond örökbefogadott területen történt, a faültetésben ezúttal a Békéscsabai Médiacentrum Kft. támogatott bennünket. Szerencsére egyre több közösség segíti az egyesület céljait – jegyezte meg Duray Balázs.

Az önkormányzat határozza meg a városi fásítási tervének megfelelően, hogy mely területre, milyen és hány darab fát telepíthetnek.

Ezúttal kilenc páfrányfenyő és tizenegy gömbjuhar csemetét ültettek el az akcióban részt vevők. A fák értéke hozzávetőlegesen háromszázezer forint. 

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője, Diós Zsolt úgy fogalmazott: az egyesülettel tavaly decemberben megkötött együttműködési megállapodásban a szerkesztőség nemcsak azt vállalta, hogy a szervezet minden megmozdulásáról tudósít, hanem azt is, hogy a fásításban is részt vesz. 

 

 

- A médiacentrum munkatársai nemcsak a mai napon, de a jövőben is igyekeznek részt vállalni a fák gondozásában – fogalmazott az ügyvezető, majd hozzátette: a cég meghatározó médium Békéscsabán, ezért állt eddig is és a jövőben is minden olyan kezdeményezés mellé, amely a városlakók életét jobbá teszi.

A projekt mára már meghaladta az induláskor kitűzött célt, azaz a hatvanezer fa elültetését, de az egyesület tovább folytatja tevékenységét, amelyhez várja a támogatók segítségét. 

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL