Gondolkodj a dobozon belül!

2019. december 26. 17:03 | D. Nagy Bence

Békéscsabán is egyre inkább ismertek azok a dobozok, amelyekbe városszerte élelmiszert lehet elhelyezni. Az ételadomány dobozok kihasználtsága jellemzően az ünnepi időszakban növekszik meg.

A Békéscsabai Erzsébethelyi Evangélikus Templom kerítésén egy fémdoboz várja évek óta az ételt adományozókat és a rászorulókat. A jaminai templom ételdoboza 2015-ben, a városban elsőként került jelenlegi helyére.

Nagy Zoltán, a Kelet-Békési Evangélikus Egyházmegye esperese a behir.hu megkeresésére kiemelte: a kezdeményezés célja, hogy katalizátorként szolgáljon egy olyan folyamatban, amelyben emberek segíthetnek egymáson. „Anonim módon történik a feltöltés és a használat is, így a tartós élelmiszerek közül bárki hazaviheti a szükséges mennyiséget” – emelte ki az esperes. Nagy Zoltán hozzátette: igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki csak annyit vigyen, amennyire valóban szüksége van.

Hasonló ételdoboz várja a csabai rászorulókat a Mentálhigiénés Egyesület Békési úti épületénél. Körömi János, az egyesület elnöke elmondta, hogy a dobozt az egyesület munkatársai mellett szerződött kereskedelmi partnerek és magánemberek töltik meg tartós élelmiszerrel. Az elnök hozzátette: a szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy az ajándékozók és az ajándékozottak sosem találkoznak, így a rászorulók sem érzik kényelmetlenül magukat.

További programok »

FEL