22 éves a Mentálhigiénés Egyesület

2022. december 8. 16:26 | Szabó Judit

Fennállásának huszonkettedik születésnapját ünnepli a Mentálhigiénés Egyesület.

A békési székhelyű segítő foglalkozásúak szakmai szervezete 2000-ben, klasszikus, szakmai civil szervezetként, alulról jövő lakossági kezdeményezésből jött létre. Az egészségmegőrzés, a lelki egészségvédelem területén dolgozó szakemberek és önkéntes segítők együttműködési szándékából alakult meg az egyesület.

– Miközben tesszük a dolgunkat, segítjük az embereket, úgy tűnik, hogy magunkra kevesebb időt fordítunk. A vezetőség ezért úgy döntött, hogy egy kicsit megünnepeljük magunkat – fogalmazott Körömi János, egyesületi elnök.

Az egyesület egykori alapítója, korábbi elnöke, Szűcs Judit személyesen nem tudott részt venni az ünnepségen, de videóüzenet formájában üzent a vendégeknek. 

Fotó: behir.hu

– A szervezetet 2000. október 6-án alapítottuk, 14 tag részvételével. Az aradi vértanúk napján írtuk alá az alapszabályunkat a Petőfi Utcai Általános Iskola könyvtárában. Az alapítást kétéves előkészítő munka előzte meg – fejtette ki Szűcs Judit.

Békés polgármestere megtiszteltetésnek érezte, hogy a városházán tartották az ünnepséget. Kálmán Tibor úgy fogalmazott, fontos, hogy időről-időre a mentálhigiénés szakemberek is kikapcsolódhassanak, így örömmel ajánlották fel a helyiséget erre a célra.

Galéria

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
2024. március 2. 16:11
FEL