A Mentálhigiénés Egyesület ételmentő akciói nagy segítséget jelentenek

2021. május 29. 16:28 | Csiffáry Zsuzsanna

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével 2020-ban 18 ezer kg élelmiszert mentett meg a békési Mentálhigiénés Egyesület csapata. A szervezet célja, hogy az összegyűjtött zöldségeket, gyümölcsöket és friss pékárut eljuttassák a rászoruló családoknak.

A békési szociális intézményben a héten is az egyik áruház által felajánlott kenyeret, kiflit pakolták az autóba, amellyel házhoz is szállítják a csomagokat. Az akció a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével indult el.

– Az egyesület munkatársaival minden nap azon dolgozunk, hogy a társadalom perifériáján élő családoknak, kamaszoknak, felnőtteknek segítsünk újra teljes emberré válni. Továbbá nagyon fontos számunkra, hogy a jó szó mellé, tudunk adni kenyeret, péksüteményeket, zöldségeket, gyümölcsöket is – fogalmazott Bonnyai Sándor az egyesület koordinátora. 

– Pszichiátriai és szenvedélybetegek, rászorulók segítésével foglalkozunk. Továbbá fontos a hozzánk betérők mentálhigiénés, közösségi gondozása illetve nappali ellátása – erről már az egyesület elnöke Körömi János beszélt. 

Az egyesület arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy fogadjuk el embertársainkat, legyünk megértőbbek egymással, és ha módunkban áll, akkor segítsünk a rászorulóknak.

Galéria

További programok »

FEL