Gépkocsikkal támogatja a Meszlényi-Autó a BSZC képzését

2019. június 13. 08:54 | Gyemendi Réka

Két autóval gazdagodott a Békéscsabai Szakképzési Centrum a Meszlényi Autó jóvoltából. A gépjárművek a karosszérialakatos tanulók gyakorlati képzését segítik majd elő. Az átadó ünnepségen az autókereskedő cég karosszérialakatos műhelyét is bemutatták.

Meszlényi György kiemelte: a Meszlényi Autó és a Békéscsabai Szakképzési Centrum között eddig is nagyon szoros kapcsolat volt, a jövőben pedig arra törekednek, hogy ezt az együttműködést még szorosabbra fűzzék.

– Számunkra lényeges a hosszú távú gondolkodás, és az, hogy hosszútávon alapozzuk meg a működésünket azzal, hogy közreműködünk olyan szakemberek képzésénél, akik helyt tudnak majd állni a munka világában – mondta el az ügyvezető-igazgató.

A BSZC főigazgatója arról beszélt: az autókereskedés nem csupán üzleti alapon támogatja a szakképzést, hanem elhivatottak abban is, hogy elsőrangú tudással rendelkező szakemberek kerüljenek a munkaerő piacra. Hozzátette: a most átadott autóknak köszönhetően diákjaik versenykörülmények között sajátíthatják el gyakorlati tudásukat.

– Nagy lépés ez számunkra, többek között azért is, mert Békés megyében egyedül a Békéscsabai Szakképzési Centrumban, azon belül pedig egyedül a Trefortban érhető el a karosszérialakatos képzés. Úgy gondolom, hogy a sikereink – például a szakmai versenyeken – annak is köszönhetőek, hogy a Meszlényi autóhoz hasonló együttműködőink vannak – fogalmazott Mucsi Balázs.

 

Kép: Ujházi györgy

 

Az átadó ünnepség keretében az autókereskedő cég karosszérialakatos műhelyét is bemutatták. A tanulók itt korszerű berendezések és szakképzett szakoktatók segítéségével sajátítják el a szakma fogásait. Kiss Zoltán, az autókereskedő cég műszaki igazgatója elmondta: jelenleg három karosszérialakatosuk van, ők alapszakmájuk mellett rendelkeznek mestervizsgával is.

 

Kép: Ujházi György

 

A szakember hozzátette: céljuk, hogy átadják a tudásukat a tanulóknak még akkor is, ha nem maradnak a cégnél a későbbiekben.

FEL