Már lehet jelentkezni a Békés Megyei Népművészeti Egyesület őszi képzéseire

2024. február 10. 15:24 | behir.hu

Összesen 12 népi kézműves szakágban hirdetnek államilag elismert szakképesítésre felkészítő képzéseit, továbbá a népi játék és kismesterségek oktatója képzésre is lehet jelentkezni az egyesületnél. 

A 12 szakág a következő: csipkekészítő, faműves, fajátékkészítő, fazekas, gyékény-, szalma-, csuhétárgykészítő, kályhás, kézi- és gépi hímző, kosárfonó, mézeskalács díszítő, nemezkészítő, népi bőrműves, szőnyegszövő, takács.

A képzések célja, hogy a népi kézművesség területén az évszázadok alatt felhalmozott tudás átöröklődjön a mai kor embere számára, így tovább lehessen adni a hagyományos népi kézműves örökség szakmákat. 

A népművészeti egyesület közleményében azt írja: a békéscsabai népi kézműves oktatás filozófiája a kezdetektől változatlan maradt. Ez a hitelesség, a szakszerűség, a gyakorlatorientáltság, a pontosság és az emberség. Erről sok száz végzett szakember tanúskodhat, akik rendszeresen visszajárnak az alma materbe különböző továbbképzésekre.

2018-tól a Békés Megyei Népművészeti Egyesület szervezi a tudásátadás különböző formáit, ebben benne vannak a szakképesítést nyújtó képzések, az akkreditált tanfolyamok, a különböző időtartamú műhelyfoglalkozások és a nyári táborok. Referenciának tekintjük, hogy a felsorolt formákban az elmúlt négy év alatt 247 csoportban 3025 fő vett részt. A szakképesítést nyújtó kurzusokban 11 szakágban – bőrműves, faműves, fazekas, hímző, kosárfonó, mézeskalács-készítő, nemezes, népi játék kismesterségek oktatója, szíjgyártó, szőnyegszövő és takács – eddig 164-en tettek sikeres vizsgát. Jelenleg 12 csoportban 122 résztvevő sajátítja el a népi kézművesség szakma fortélyait.

A képzések jelentkezési feltételeit, bemeneti követelményeit, részletes szakmai tartalmát, képzési díját, annak fizetési módját, rendszerességét ide kattintva találja meg

A meghirdetett képzéseket minimum 8 fő jelentkezése esetén indítják el.

Jelentkezési határidő: 2024. június 30., de az indításhoz szükséges létszám miatt szerencsés, ha a jelentkezések mihamarabb beérkeznek.

A képzésekre jelentkezni ide kattintva lehet.

További programok »

FEL