Fűtött teremben edzhet Márton Anita

2017. február 9. 12:23 | Mikóczy Erika

Olimpiai bronzérmes súlylökőnek már jár a fűtött edzőterem. A riói nyári játékokon harmadik Márton Anitának (28) csak most adatott meg, hogy a téli időszakban ne kelljen fagyoskodva készülnie - írja a blikk.hu.

– Az előző évekhez képest óriá­si előrelépés történt, az a terem, ahol edzünk, fűtött – mesélte Eperjesi László, a súlylökő trénere az m4sport.hu-nak. – Anita a karrierje során még soha nem edzett fűtött teremben. Ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy bent is annyi volt a hőmérséklet, mint kint. Ha mínusz 15, akkor annyiban kellett edzenie. Amikor már voltak eredményei, a kritikus időszakokban megtehettük, hogy elmenjünk edzőtáborokba. A körülményeink rosszabbak, mint a sportág élvonalába tartozó külföldi versenyzőknek, de mi ebből tudjuk kihozni ezeket az eredményeket, erre büszkék vagyunk.

A riói bronz után nemcsak a körülményekkel kapcsolatban fordult nagyot a világ Márton Anitával.

– Sok versenyre hívnak, válogathatok, hogy hol induljak el, s ennek nagyon örülök – árulta el a súlylökő. – Rió előtt a 6–8. helyet tűztem ki célul, s a bronzérmem valódi meglepetésérem volt. Ez újabb lökést adott a karrieremnek. A fő célom az, hogy egyszer megnyerjek egy nyári olimpiát. Remélem, hogy 2020-ban, Tokióban ez már nem meglepetés lesz, hanem egy stabil dobogós helyezés, és szeretném, ha a bronznál fényesebb érem lenne.

Forrás: blikk.hu

FEL