Forgalomkorlátozások Békéscsabán a Bánát, az Arany János és a Csányi utcában

2017. október 30. 14:43 | Bugyi Diána

A „Békéscsaba, Bánát utca – Tessedik Sámuel utca – Vozárik utca és Szemere utca útkorszerűsítése, valamint kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása” című projekt megvalósításához tartozóan forgalomterelésekre, korlátozásokra kerül sor.

A kiviteli ütemterv szerint még ebben az évben átépítik a Bánát utcában az útszegélyeket és az autóbuszmegállókat a Csányi utca és a Tessedik utca közötti szakaszban, majd ugyanitt a felső aszfaltréteget lemarják és egybefüggő új aszfaltterítés készül. A Szemere utca teljes hosszában, valamint folytatólagosan a Tessedik utcában a Bánát utcai kereszteződésig új útszegély építését követően a felső aszfaltréteget lemarják és egybefüggő új aszfaltterítés készül. Az Arany János utcában nyitott kerékpársáv létesül az út két oldalán, emiatt az útburkolatot 6 méterre szélesítik. A szélesítés az út déli (páratlan számozású) oldalán fog megtörténni.

 

Forgalomkorlátozás 2017. október 30-tól

 

A Bánát utca Tessedik utca és Csányi utca közötti szakaszán, az Arany János utca, valamint a Csányi utca az Arany János utca és Bánát utca közötti szakaszán a kiviteli munkák végzése következtében jelenleg meglévő forgalomkorlátozáson túl számítani kell további forgalomkorlátozásra a Szemere utca teljes hosszában, valamint a ráfordulásban folytatólagosan a Tessedik utcában a Bánát utcai kereszteződésig.

 

A korlátozással érintett új útszakaszon sebesség korlátozásra, útszűkületre, félpályás korlátozásra kell számítani, szükség esetén jelzőőrös irányítással. Rakodási munkálatok miatt esetenként rövid ideig tartó forgalmi akadályoztatás is előfordulhat. Az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom a kapcsolódó utcákban megnövekedhet. Kivitelező folyamatosan tájékoztatja az érintett ingatlantulajdonosokat a tervezett beavatkozásokról.

Kérjük az erre közlekedőket, vezessenek óvatosabban, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait, legyenek türelmesebbek.

A területen dolgozó felelős kivitelező:

KÖVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft.

székhely: 5600 Békéscsaba, Őszi u. 3.

A helyszíni munkák felelős vezetője: Bunta Ferenc, építésvezető

(Tel.: 70/602-2611)

A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bekescsaba.hu címre, illetve postán, személyesen a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István  tér 10. sz.,1. emelet 3. iroda küldhetők. (Levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt azonosítószáma: TOP-6.1.5-15-BC1-2016-00001

További programok »

FEL