Szeptemberben indulhat a jelzőlámpás forgalomirányítás a Bánát utcán

2018. augusztus 3. 17:38 | Szabó Rita

Véget ért a beruházás a Bánát utcában és megkezdődött a műszaki átadás-átvételi eljárási folyamat. A munkaterületet tavaly szeptemberben adták át a kivitelezőnek és július végével befejeződött a munka.

A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként nyert 250 millió forint európai uniós forrást. Az önkormányzat  részéről  a pályázat nem igényelt önerőt.

A fejlesztéshez tartozik egy jelzőlámpás csomópont kialakítása a Lencsési út Corvin utcai szakaszán. Ezt a forgalomtechnikai beavatkozást az itt előforduló kerékpáros balesetek magas száma indokolta – tájékoztatott a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezetője. A balesetveszélyes kereszteződésben azonban még nem üzemelnek az újonnan telepített jelzőlámpák, amelyek előreláthatólag szeptemberben kezdik meg működésüket.

– A jelzőlámpa üzembe helyezésére csak azt követően kerülhet sor, hogy a hivatalos hatósági használatba vételt, illetve forgalomba helyezési engedélyt rendelkezésünkre bocsájtják. Addig a lámpák felszerelve, üzemre készen állnak a helyükön – fogalmazott  Tóthné Svecz Valéria.

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL