Útkorszerűsítés és kerékpárforgalmi létesítmény Békéscsabán, a Bánát utcán

2017. december 21. 07:25 | behir

 

„BÉKÉSCSABA, BÁNÁT UTCA - TESSEDIK SÁMUEL UTCA - VOZÁRIK UTCA ÉS SZEMERE UTCA ÚTKORSZERŰSÍTÉSE, VALAMINT KERÉKPÁRFORGALMI LÉTESÍTMÉNY MEGVALÓSÍTÁSA”- TOP-6.1.5-15-BC1-2016-00001

 

A projekt elszámolható összköltsége 250 000 000 Ft, a támogatás 100%-os intenzitású.

A projekt megvalósítás tervezett időtartama: 2016.szeptember 01. – 2018. augusztus 31.

A kiviteli munkálatok 2017. szeptember 25-én megkezdődtek, befejezésének tervezett időpontja 2018. július 31.

 

A fejlesztés keretében az alábbi tevékenységek valósulnak meg:

  • Korszerűsítésre kerül a Bánát utca és a Vozárik, valamint a Szemere utca útburkolatának teljes felülete, az útszegély is átépítésre kerül, új egységes aszfaltburkolatot kap a teljes felület.
  • Korszerűsítik a közösségi közlekedés érintett megállóit a Bánát és a Vozárik utcában. A buszöblök aszfalt burkolatát bazaltbeton váltja fel, a peronok akadálymentesítése megvalósul.
  • A kerékpáros forgalom biztonságosabbá tétele végett egyesített gyalog- és kerékpárút épül a Bánát utcában a Corvin utca és Csányi utca közötti szakaszon (a MÁV sportpálya felől).
  • A Csányi utcában a Bánát utca és az Arany János között, valamint az Arany János utcában kerékpársáv lesz kijelölve a 6 méterre szélesített útburkolat két szélén. A Szemere utca – Tessedik Sámuel utca – Révai utca – Bethlen utca – Csányi utca útvonalon, továbbá a Tessedik utcában a Temető sor és az Arany János utca között, valamint az Erkel utcában kerékpáros nyom lesz kijelölve.
  • A Corvin utca – Bánát utca csomópontba jelzőlámpa telepítésével és új gyalogátkelőhelyek kijelölésével válik biztonságosabbá a közlekedés.

 

A kiviteli munkák előrehaladásával az Arany János utca – Csányi utcai útszélesítés elkészült, a kerékpársávok felfestése tavasszal fog megvalósulni.

A Szemere utcában az út szegélyezése, aszfaltozása elkészült, a fontos csomópontok ideiglenes felfestése megtörtént, a felfestés véglegesítésére 2018. évben fog sor kerülni.

A kapubejárók helyreállítása - az időjárás függvényében - folyamatosan történik, a ki-és bejárás biztosításra került minden esetben.

A Bánát utcában a Tessedik utca – Csányi utca közötti szakaszon a szegélyezés és az aszfaltozás elkészült, a csomóponti felfestés ideiglenesen kész. A kapubejárók helyreállítása folyamatosan történik, időjárás függvényében, a ki-és bejárás biztosításra került minden esetben. A Bánát utcai buszöblök átépítései is elkészültek.

A munkavégzés idén várhatóan 2017. december 22-vel befejeződik, jövőre a kiviteli munka 2018. január 8-val folytatódik, természetesen az időjárás függvényében.

2018-ra maradt a Vozárik utcai szakasz teljes felújítása, a Corvin - Bánát utcai csomópont átépítése a jelzőlámpa telepítéssel, a Bánát utca Corvin és Csányi utca közötti szakaszának felújítása és a kerékpárforgalmi létesítmények építése, kijelölése. Jövő évben történik meg a teljes projektterület környezetének rendbetétele és a forgalmi rend módosítása.

 

A lakosok türelmét és megértésüket köszönjük, kellemes ünnepeket kívánunk!

 

További információ kérhető:

Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Telefon: 06 +36/66/241-791

E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL