Folyik a munka Békéscsabán, a Bánát-Tessedik-Vozárik utcán és a Szemere utcán

2018. május 21. 18:37 | behir

A „Békéscsaba, Bánát utca - Tessedik Sámuel utca - Vozárik utca és Szemere utca útkorszerűsítése, valamint kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása” projektet (projektazonosító szám: TOP-6.1.5-15-BC1-2016-00001) Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg.

 

A projekt elszámolható összköltsége 250 000 000 Ft, a támogatás 100%-os intenzitású.

A projekt megvalósítás tervezett időtartama: 2016. szeptember 01. – 2018. augusztus 31.

 

A kiviteli munkálatok 2017. szeptember 25-én kezdődtek meg, befejezésének tervezett időpontja 2018. július 31.

 

A kiviteli munkák előrehaladásával az alábbi munkák valósultak meg:

  • Az Arany János utca – Csányi utcai útszélesítése mellett a Szemere utcai út szegélyezése, aszfaltozása, fontos csomópontjainak ideiglenes felfestése.
  • A Bánát utcában a Tessedik utca – Csányi utca közötti szakaszon a szegélyezés és az aszfaltozás, és a csomópont ideiglenes felfestése.
  • A Vozárik utcai szakasz teljes felújítása: megtörtént a megsüllyedt, töredezett útszegélyek bontása, a Bartók Béla út Tessedik utcához csatlakozó szakaszon az új útszegély építése május végéig elkészül és júniusban várható a felső aszfaltréteg cseréje.
  • A Szemere utcai és a Bánát utcai, előző évben elkészült szakaszon a kapubejárók és a szegélyen kívüli terület rendezése befejezéshez közeledik.
  • A Bánát utca Corvin és Csányi utca közötti szakaszán elbontották az útszegélyt, ennek újjáépítése és egyesített gyalog- és kerékpárút kiépítése a csatornaépítést követően, folyamatban van, az aszfaltozásra várhatóan júniusban kerül sor. A Corvin - Bánát utcai csomópont korrekciója, jelzőlámpa telepítése és ezzel együtt gyalogátkelőhelyek létesítése a Corvin utcán és a Bánát utcán megkezdődött és júliusban fejeződik be. Ugyancsak júliusban fog megtörténni a végleges forgalmi rend kialakítása a teljes projekt területen.
  • A Bánát utcában a Corvin utcai kerékpárúttól a Csányi utcáig egyesített gyalog - és kerékpárút épül a Lidl Áruház parkolója és a sporttelep felőli oldalon, ehhez csatlakozva a Csányi utcában az Arany János utcáig és az Arany János utcában nyitott kerékpársáv lesz kijelölve.
  • Kerékpáros nyom kerül felfestésre a Tessedik utcának az Arany János utca és a Temető sor közötti szakaszán, továbbá az Erkel utcában, a Szemere utcában, a Szemere utcához csatlakozva a Tessedik utca, Révay utca, Bethlen utca, Csányi utca útvonalon a Corvin utcai kerékpárútig. Utóbbi, a Csányi utca, a Bethlen utca és a Corvin utca közötti egyirányú szakaszán lehetővé válik a szabályos kerékpározás a gépjárműforgalommal szemben is.
  • A Bánát forgalomkorlátozások mellett zajlanak az útépítési munkák. Azokon a szakaszokon, ahol munkavégzés folyik helyi részleges forgalomkorlátozás, időszakos félpályás útlezárás várható július végéig. A Bánát utcának a Corvin és Csányi utcai szakaszán az új gyalog- és kerékpárút megépültéig a gyalogosok és a kerékpárosok a Csányi után át érhetik el a Corvin utcát.

 

A kiviteli munkálatok folytatódásával forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett szakaszokon. Kérjük az erre közlekedőket, vezessenek óvatosabban, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait, legyenek türelmesebbek.

A kerékpárutak létesítésével közvetlen érintett ingatlantulajdonosok észrevételeit, panaszait megvizsgáljuk és a projekt keretein belül a lehetőségek szerint megoldást keresünk azokra.

 

A lakosok türelmét és megértését köszönjük.

 

 

További információ kérhető:

Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Telefon: 06 +36/66/241-791

E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL