Út-, kerékpárút-fejlesztés: Ütemezetten halad a munka a Bánát utcán

2017. november 11. 13:15 | Mikóczy Erika

A békéscsabai utak, kerékpárutak fejlesztése fontos célunk annak érdekében, hogy az itt élők minél könnyebben, biztonságosabban juthassanak el a munkahelyükre, és minél egyszerűbben közelíthessék meg az egyes városrészeket. Ezt szolgálja a Bánát utca- Tessedik Sámuel utca- Vozárik utca és Szemere utca útkorszerűsítése, valamint a kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása is – mondta dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

Dr. Sódar Anitától, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetőjétől megtudtuk, hogy a Bánát utcai kerékpárút kivitelezése ütemezetten halad. A Bánát utcán a Csányi és a Tessedik utcák közötti szakaszon a szegélykövek bontása és az újak beépítése megtörtént, a kapubejárók és az autóbuszöblök átépítése folyamatban van. Az Arany János utcában az út szélesítésének a földmunkái elkészültek, a védőréteg terítését elvégezte a vállalkozó, a soványbeton útalap-építése elkészült, és folyamatban van az útszélesítés a kapubejáróknál. A Szemere utca teljes hosszában, valamint a Tessedik utcában megtörtént a szegélykövek bontása, elszállítása, és folyamatban van az újak beépítése.

Dr. Ferenczi Attila megjegyezte, hogy az arra járók az említett utcákban láthatják, mennyire előrehaladt a kivitelező, ugyanis még a tél beállta előtt szeretnék az alapozási munkákat elvégezni.

– Békéscsaba kerékpáros-barát város, folyamatosan dolgozunk azon, hogy kerékpárutak, kerékpárforgalmi létesítmények épüljenek a városban, és hogy a meglévők közti kapcsolatot biztosítsuk. Hasonló beruházások a jövőben is várhatók, erre irányulnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív, illetve a Modern Városok Program egyes fejlesztései is – tette hozzá dr. Ferenczi Attila.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a projektet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg, amelynek során „Békéscsaba, Bánát utca- Tessedik Sámuel utca- Vozárik utca és Szemere utca útkorszerűsítése, valamint kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása” – TOP- 6.1.5-15-BC1-2016-00001 – történik meg. A projekt elszámolható összköltsége 250 millió forint, a támogatás 100 százalékos intenzitású. A beruházást 2018 őszére kell majd befejezni.

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL