Fidesz: Két helyszínen is lesz nyári napközis tábor Békéscsabán

2018. április 27. 16:06 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Idén két helyszínen is szervez nyári napközis tábort az önkormányzat a Békéscsabai Tankerületi Központ közreműködésével – emelte ki Herczeg Tamás a Fidesz-KDNP frakció közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján. A szociális tanácsnok hozzátette: ezzel  sok békéscsabai családban oldódhat meg az általános iskolás korú gyermekek nyári elhelyezése.

 

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott két új műfüves pálya közül az egyik helyéről már döntött a grémium, ez a MÁV pályán épül meg, a másik helye még bizonytalan.

– Az önkormányzat a másik pályát Mezőmegyeren szeretné elhelyezni, de a terület állami tulajdonban van, így még meg kell egyezni a vagyonkezelővel. Amennyiben ez egyáltalán nem vagy nem időben sikerül, a Horváth utcai pálya jöhet szóba, de ezt még meg kell vizsgálni. Ha az sem felel meg, akkor a Bessenyei utcában található pálya mellett alakítanánk ki a létesítményt, ahol már adott a megfelelő infrastruktúra – emelte ki Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere.

A közgyűlés elfogadta a 2017-es költségvetés zárszámadását, amely kapcsán dr. Ferenczi Attila elmondta: bár az adókból és az ingatlanértékesítésből származó bevételek elmaradtak a várttól, mégis fejlesztésbarát volt a tavalyi költségvetés.

– A Békéscsabai Városfejlesztési kft. 2016-ban 16, 2017-ben 28 sikeres pályázata révén több mint 8 milliárd forint érkezett a városba. Ezek folytatólagos beruházások. Stabil, kiszámítható, szabály- és jogszerű volt a pénzfelhasználás – hangsúlyozta a békéscsabai Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A csütörtöki ülésen a képviselők többek között arról is határoztak, hogy a Békéscsabai Intézményellátó Centrum megszűnését követően az önkormányzat milyen formában oldja meg a nyári táboroztatást.

– Pozitív döntés született, ami azt jelenti, hogy a tankerületi központtal együttműködésben lesz lehetőség arra, hogy két helyszínen is működhessen napközis tábor Békéscsabán – tájékoztatott Herczeg Tamás.

A szociális tanácsnok kiemelte, hogy olyan ügyekben is döntöttek, mint az építkezési telkek kijelölése, vagy az ingyenes közterületi wifi-hálózat kialakítása a város több pontján.

További programok »

Itthon

Két baleset történt Gyula közelében július 8-án

Szerda délelőtt, Gyula Szanazug részén a Kettős-Körös partjáról egy személygépkocsi a folyóba csúszott. Délután Gyulán, a 44-es főút elkerülő szakaszán, az Újkígyósi elágazás irányába egy platós kisteherautó személygépkocsival ütközött.
17:48
FEL