Festők Békéscsaba főterén: A nemzetközi művésztelep alkotói tartottak bemutatót

2018. július 26. 11:58 | Kovács Andrea

Ismét a nagyközönség előtt alkottak a Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep festőművészei.

A Békéstáji Művészeti társaság idén is megrendezi egyhetes művésztáborát, melyen külföldi és környékbeli festők vesznek részt. A tábor leglátványosabb mozzanata, amikor a művészek a Szent István téren alkotnak. Idén is sokan voltak kíváncsiak a programra, melybe a Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai is bekapcsolódtak.

A külföldi festők között volt a Szlovákiából érkezett pár, Martina Blaschková és Martin Kudlá is. Mindketten absztrakt festményeket készítenek és már visszatérőként érkeztek a művésztelepre. Gubik Korina Szerbiából jött, mint mondta, nagyon jókat hallott a táborról, Lonovics Lászlóval tavaly Zentán személyes is találkozott.

Mint azt a Békéstáji Művészeti Társaság elnökétől, Gnandt Jánostól megtudtuk: a főtéren készült festményeket ezúttal is békéscsabai önkormányzatnak adják át. Pénteken, a Csabagyöngye Kulturális Központban nyíló kiállításon a nemzetközi művésztelepen készült más munkákat is meg lehet tekinteni.

 

 

További programok »

7.TV

Evangélikus és református istentiszteletek újra a 7.Tv műsorán

A békéscsabai evangélikus és református gyülekezetekben, a járvány tavaszi hullámához hasonlóan, jelenleg sem tarthatnak istentiszteleteket. Ezzel szemben - ugyan szigorú óvintézkedésekkel -, de a katolikus templomokat továbbra is látogathatják a hívek. A 7.Tv Támasz című műsorában nézőink újra láthatják az evangélikus és református istentiszteleteket vasárnap délelőtt 9 és 10 órától.
2020. november 21. 12:57
FEL