A helyi videóhirdetések jóval hatékonyabbak a globális platformokhoz képest

2024. február 29. 08:18 | behir.hu

A lineáris tévé továbbra is jó eredményeket hozó hirdetési felület, a lokális videóhirdetések pedig csaknem háromszor hatékonyabbak a globálishoz platformokhoz képest – olvasható abban a kutatásban, amit az RTL Saleshouse és az Atmedia közösen készített.

Az RTL Saleshouse és az Atmedia közös kutatásba kezdett az Inspira Researchcsel. A két kereskedőház közösen vizsgálta a különböző platformokon a videófogyasztás és videóhirdetés eredményességét.

Felmérték a lineáris tévé és a BVOD-hirdetések (Broadcaster Video on Demand) különbségeit a globális szereplőknél elérhető videós hirdetési megoldásokhoz képest. A kutatást már korábban a Big Picture konferencián publikálták, de témával szolgált az Atmédia idei hirdetői évindító konferenciáján is.

A lineáris tévé és a BVOD-hirdetések hatásainak vizsgálatakor figyelembe vették a hirdetések képernyőn való láthatóságát, azt, hogy amíg mentek a reklámok, mennyit időzött a résztvevők szeme azokon, a bevonódás/befogadás mértékét, a spontán- és a támogatottreklám-visszaidézést, valamint az utólagos fogyasztói reakciókat. A hirdetések láthatósága (vagyis, hogy mennyit és mennyire látszott a képernyőn a reklám, amíg lefutott) az egyik alapvető mutatószám a digitális és online kampányoknál.

És a kutatás kimutatta: a lineáris tévé 100 százalékon teljesít, ugyanakkor a BVOD is közel van ehhez az elért 95 százalékával. A globálisok (YoutTube, Instagram, Facebook, TikTok) eredményei viszont messze elmaradnak a lokálisoktól.

A kutatás végeredménye talán így foglalható össze: a lineáris tévé és a BVOD továbbra is a legjobb eredményeket hozó hirdetési felületek, a lokális videóhirdetések pedig közel háromszor hatékonyabbak a globálishoz képest.

Forrás: index.hu

További programok »

Gazdaság

Digitalizálódnak a szakmák és ezzel jól járhat a társadalom

Hogyan alakítja át a digitalizáció a tudományok és a szakmák jövőjét? – ezen elmélkedtek „A technológia lehetőségei - az EMBER az új világban” című konferencián, amely a közigazgatás, a gazdaság, az oktatás, a biológia, az orvostudomány és a jogtudomány szaktekintélyeit szólaltatta meg. Az alkalmon különböző tudományágak és intézmények szakértői egy platformon vázolták jövőképüket a technológiai fejlődés perspektívájában, a békéscsabai Gál Ferenc Egyetem előadótermében.
17:35
FEL