Arc- és kenyérpirító csalásokra hívja fel a figyelmet a rendőrség

2024. március 20. 15:37 | behir.hu

Kávéfőző helyett kenyérpirító, autóalkatrész helyett hálózati doboz jött, a megrendelt telefont és gumiabroncsokat pedig hiába várták. Ismét több internetes csalásról érkezett bejelentés a rendőrségre Békés vármegyében.

Békés vármegyében 2024. március 19-én öt olyan csalás miatt rendelt el nyomozást a rendőrség, amelyben szerepe volt az internetnek. Négyen vásárolni akartak, úgy jártak pórul, egy csomagot váró nő pedig hamis linkre kattintott és megadta a banki adatait.

Az egyik közösségi oldal hírfolyamában figyelt fel egy békési férfi egy hirdetésre, amelyben kávéfőzőt kínáltak. Meg is rendelte, közel ötvenezer forintot fizetett érte, az érkező csomagban azonban egy kétezer forintos kenyérpirító volt. Egy körösújfalui férfi százezerért akart telefont venni az interneten, de miután elutalta az előleget, a hirdetőt nem tudta elérni. Hasonlóképpen járt egy békéscsabai férfi is, ő négy gumiabroncsot rendelt, ki is fizette azokat, de nem kapott semmit. Egy másik panaszos pedig azért tett feljelentést, mert autóalkatrészt vásárolt, de egy hálózati dobozt kapott. És közel háromszázezer forint tűnt el egy csomagot váró körösladányi nő számlájáról azután, hogy egy üzenetben kapott linkre kattintott és megadta a banki adatait. A hivatkozás olyan felületre irányította, ami teljesen hasonló volt a Magyar Posta oldalához. Korábban már az ilyen csalásokra is figyelmeztetett a cég, illetve a rendőrség.

A KiberPajzs oldalán részletes tájékoztató olvasható a különböző internetes csalásokról és azok megelőzési lehetőségeiről.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Kihirdették a Kós Károly Országos Pedagógiai Verseny eredményeit

Idén ötvennégy csapat vett részt a békéscsabai Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola pedagógiai témában meghirdetett országos versenyén. A Kós Károly Országos Pedagógiai Versenyt idén második alkalommal szervezték meg, a pályázók a fogyatékossággal élők beilleszkedési lehetőségeit támogató módszereket vagy eszközöket találtak ki és mutattak be. A megmérettetés eredményhirdetését kedden délelőtt rendezték meg a Békéscsabai Szakképzési Centrumban.
18:17
FEL