Fentről is látszik, milyen zöld Békéscsaba

2020. augusztus 8. 11:24 | Mikóczy Erika

Mennyi fa van Békéscsabán! – jegyzik meg gyakran az ideérkezők. Valóban jó érzés úgy végigmenni a városon, hogy az utcákon sorakoznak a sokat megélt, gyönyörű fák, és vannak már olyan csemeték is, amelyek felnőve majd a gyermekeinknek, unokáinknak adnak árnyékot.

Békéscsaba korábban sikerrel pályázott a Zöld város kialakítása pályázaton, a forrásból különböző tájépítészeti és  zöld-infrastruktúra fejlesztési beruházásokkal gazdagodott a megyeszékhely: szebbek, gondozottabbak, zöldebbek lettek a város egyes közösségi terei, parkjai.

 

Fotó: Kliment Pál

Séta a Széchenyi ligetben

 

Szaporodnak a gondosan ápolt zöldfelülettel rendelkező, fákkal körülvett családi házak, és sok helyen a tömbházak mellett is kis virágoskertet ápolnak a leglelkesebb lakók. 

A Hatvanezer Fa Egyesület pedig az elmúlt időszakban szintén rengeteget tett azért, hogy zöldebb legyen Békéscsaba és környezete. Júliusig összesen 5,1 hektáron fásítottak, amely egy összefüggő, 3,1 hektáros területből és öt kisebb területből áll. 

Amellett, hogy szépül, zöldül a város, a fák lombjairól tudjuk, hogy nagy mennyiségű szennyezőanyagot képesek kiszűrni a levegőből, oxigént termelnek, szén-dioxidot kötnek meg. De jó érzés csak úgy gyönyörködni is bennük, látni, hogy megszépítik, élhetőbbé teszik mindennapjainkat.

Drónfelvételeken mutatjuk, milyen sokat jelentenek a fák, milyen zöld Békéscsaba madártávlatból is.

Galéria

További programok »

FEL