Fejlesztéseket ígért a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke Békéscsabára

Márton Anita és Baji Balázs világsikereitől volt hangos a magyar média több hónapon át az atlétikai világbajnokságot követően. A békéscsabai atlétikai klub sportolói sikerének egyik hozadéka, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség komolyan gondolkodik a békéscsabai sportlétesítmények fejlesztésén. Gyulai Miklós, a MASZ elnöke szerdán látogatta meg a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubot.

Gyulai Miklós a város és a békéscsabai atlétikai klub vezetőivel szerdán járta körbe a Tünde utcai Atlétikai Centrum létesítményeit. A bejárás alkalmával a szövetség elnöke felmérte, hogy milyen felújításokra lenne szükség a következő két évben.

– A dobópályára ráfér a korszerűsítés. Az elképzelések szerint klubházat és egy lelátót szeretnénk a pálya mellett kialakítani, ami alá esetleg egy futófolyosó is beférhet majd, tehermentesítve a már meglévőt. A több mint 10 éves borítással rendelkező pálya is megújulhat –vázolta az elképzeléseket Gyulai Miklós.

 

 

Hogy újabb Baji Balázsokat és Márton Anitákat adjon a város…

 

Békéscsaba és a helyi atlétikai klub az elmúlt években komoly szerepet töltött be a magyar atlétika életében – hangsúlyozta a szövetség elnöke. Hozzátette: erre való tekintettel a szövetség prioritásként kezeli a békéscsabai atlétikai központ fejlesztését. Gyulai Miklós arról is beszélt, hogy a szövetség számára a kormány évente 900 millió forintot biztosít fejlesztésre. Hozzátette: ebből az összegből a MASZ 3-4 beruházást tud támogatni, és Békéscsaba is jó eséllyel pályázhat a közeljövőben.

– Körülbelül 300 millió forintnyi felújítás valósulhat meg itt. Egy újabb futófolyosóval, lelátóval, pályarekonstrukcióval nemzetközi versenyek lebonyolítására tennék alkalmassá az atlétikai pályát. Ez számomra, mint az atlétikai klub elnökének is nagy öröm, de a sportolóknak is az lesz, hiszen a sportolási körülmények javulnak, bővülnek – emelte ki Dr. Ferenczi Attila, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke.

A város, a helyi atlétikai klub és az országos szövetség együttműködéséről is egyeztetett Békéscsaba polgármestere,  Szarvas Péter és a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

– Szeretnénk szorosabbra fonni az együttgondolkodást, az együttműködést azért, hogy Békéscsabán a jelenlegi atlétikai rang megmaradjon, minél több fiatal gyermek szeresse meg az atlétikát, legyen jelentős utánpótlás-bázis, legyenek újból Baji Balázsok, és Márton Aniták – hangsúlyozta Szarvas Péter.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,