Közösen a figyelemfelhívásért - Békéscsabán is megtartották a Fehér bot napját

2017. október 15. 13:49 | Varga Diána

A fehér bot napján a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete kitüntetéseket is átadott a rendezvényen

Az alkalmat október 15-én tartják számon, mellyel a közvélemény figyelmét kívánják ráirányítani a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját. Október egyúttal a látás hónapja, így sokak szerint kiemelt figyelmet kaphat az ügy. Az egyesület elnöke, Nagy Zsuzsanna kiemelte: az alkalmon nem csak a látássérültek, hanem rokonaik és barátaik is részt vettek.

A rendezvény apropóján több emlékplakettet is átadtak. A kitüntetést közel 20 éve hozták létre és azok kaphatják meg, akik éveken keresztül tesznek a látássérültekért vagy az egyesületért.

Idén az elismerésben a békéscsabai polgármesteri hivatal közfoglalkoztatási csoportja részesült, mivel sokat segítettek az egyesület székházának felújításában a közmunkaprogramon keresztül. Emellett két gyulai pedagógus, Hídvégi Erzsébet és Szabó Beatrix, az egyik orosházi tüzép vezetője - aki régóta támogatója a szervezetnek - Ilovkszy Béláné, illetve az egyesület szeghalmi, körzeti csoportjának tagja, Kaszai Ferencné vehette át a plakettet.

 

 

További programok »

FEL