Fát ültettek a táborozó gyerekek

2020. július 10. 17:12 | D. Nagy Bence

Levendulás táboron vett részt több mint ötven békéscsabai és békési általános iskolás. A Zöld 14 egyesület napközis táborának záró napján a gyerekek fákat ültettek el.

Gyerekzsivajjal telt meg a Békéscsabai Levenduláskert a héten. A Zöld 14 Egyesület szervezesében működő táborban békéscsabai és békési általános iskolásokat foglalkoztatott.

– Az ötnapos tábor során reggel fél 8-tól délután fél ötig foglalkoztunk ötvenöt gyermekkel. A táborozó 7-14 éves korosztály a hét során ökofoglalkozásokon vett részt, de a kézműveskedésben is kipróbálhatta magát. A tábor központi témájaként szolgáló levendulából sót, zsákokat és szörpöt készítettünk – mondta el Duray-Kőrös Diána, a Zöld 14 Egyesület rendezvényszervezője.

A gyerekek a hét során azokat az ökojátékokat is kipróbálhatták, amelyeket a Zöld 14 Egyesület egy pályázat során nyert el az idén. A fából készült játékok mintegy felvezetésként szolgáltak a pénteki nap tematikájához.

 

Duray Balázs az újrahasznosításról tartott előadást pénteken.

 

– A tábor utolsó napja teljes egészében az ökológiai szemléletformálásról szólt. A hulladék újrahasznosítása mellett fontos téma volt a faültetés is, abban a fogékony korban ugyanis, amelyben a táborozó gyerekek most vannak, érdemes tudatósítani a természetvédelmi alapvetéseket – emelte ki Duray Balázs, a Zöld 14 Egyesület elnöke.

A gyerekek a faültetésről nemcsak elméleti előadások hallgatthattak meg, de ők maguk is részt vehettek az ültetésben, a Hatvanezer Fa Egyesület révén ugyanis négy csemete érkezett a táborba.

– Kecskerágó fákat hoztunk ültetésre, amelyeket a Hatvanezer Fa Egyesülettel kapcsolatban álló kertészetektől kaptunk. Ezekbe a kissé szépséghibás csemetékbe egy-egy újraültetéssel lehelünk új életet, nagy öröm, ha ebben gyermekek is a segítségünkre vannak – hangsúlyozta Ulbert Zoltán, a Hatvanezer Fa Egyesület elnöke.

 

További programok »

Itthon

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
06:24
FEL