Évindító agrár- és vidékfejlesztési fórumot tartottak a gazdáknak Békéscsabán

2024. január 26. 17:10 | Kovács Andrea

A „Főzz és segíts!” elnevezésű farsangi forgatag kísérő rendezvényeként évindító agrárfórumot rendezett a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Igazgatósága. A tanácskozáson a közös agrárpolitika tapasztalatairól, az agrártámogatások helyzetéről és a vidékfejlesztés aktualitás lehetőségeiről esett szó.

– A Békés Vármegyei Kormányhivatal minden olyan tevékenységet kiemelten kezel, amely összefügg az agráriummal és a vidékfejlesztéssel – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Rákóczi Attila főigazgató. Hozzátette: a Nemzeti Agárgazdasági Kamarával a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével és a társkamarákkal közösen azon dolgoznak, hogy minél hatékonyabban segítsék a gazdálkodókat. Hangsúlyozta: igyekeznek minél több aktuális információval elllátni az agrárium szereplőit, a kérelmeket az agrárgazdasági kamarával, a falugazdász hálózattal együttműködve összeállítani, hogy azok a beérkezést követően feldolgozhatók és eredményesek legyenek. Majd a vármegyei kormányhivatalban megkezdik a kérelmek kezelését és arra törekszenek, hogy gazdák minél gyorsabban megkaphassák az agrártámogatást.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Szervezetének elnöke elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy gazdák támogatások lehíváshoz szükséges feltételekről időben tájékozódjanak, ezért évindító rendezvényeket és konferenciákat tartanak, ahol olyan hasznos információkat adnak át, amelyek segítségével az egész éves gazdálkodás során nagyobb nyereség vagy jövedelem érhető el. Kozsuch Kornél hozzátette: a tavalyi esztendőben elindult a közös agrárpolitikai támogatás (KAP) 2023-as igénylési időszaka, ennek változásairól is tájékoztatták a fórum résztvevőit. Mint kiemelte: a módosítások több ponton könnyítést jelentenek a gazdáknak és a szankciók is enyhültek. 


Galéria

További programok »

FEL