Szakmai fórumot tartottak a gazdáknak Kondoroson

2024. március 9. 12:33 | Fajó Attila

Szakmai fórumot rendezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) pénteken Kondoroson. Az eseményen elsősorban az uniós közös agrárpolitikáról volt szó, különös tekintettel a vidékfejlesztési pályázatokra.

Az országjáró közös agrárpolitikai szakmai fórum Békés vármegyei harmadik állomásaként Kondoros települése szolgált. Az elsősorban mezőgazdaságáról híres és megélhetését többnyire e gazdasági ágból finanszírozó alföldi kisváros méltó helyszíne volt a NAK és a MAGOSZ közös szervezésében létrejött eseménynek – emelte ki Ribárszki Péter polgármester, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen rangos eseményt rendezhettek meg Kondoroson.

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei szervezetének elnöke elmondta: a fórum a gazdatársadalmat érintő változásokról való tájékoztatást tűzte ki feladataként, hiszen az európai politikai események és az ukrán háborús helyzet is nagy hatással vannak az agráriumra és magyar gazdákra, termelőkre. Az eseményen jelenlévő és felszólaló Herczeg Tamás országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: hazánkban komolyan számításba veszik a gazdákat és az agráriumban dolgozókat, a Nyugat-Európában a gazdálkodók részéről végigsöprő tüntetéssorozat nálunk nem tapasztalható.

 

 

– A földforgalmi törvény módosítása, nevezetesen a gazdaságátadási program olyan pozitív hozadékkal rendelkezik, mely véleményünk szerint kihatással lesz a magyar mezőgazdaság egészére és jövőbe mutató fejlődést indíthat be országosan – nyilatkozta hírportálunknak dr. Cseh Tibor, a MAGOSZ főtitkára a szakmai fórumot megelőző sajtótájékoztató keretében.

 

 

– A magyar gazdáknak az adhat bizalmat az elkövetkezendőkre nézve, hogy a kormány érdekképviseletet biztosít számukra a legfelsőbb törvényhozási körökben, illetőleg az a politikai állásfoglalás, miszerint nem hagyja a döntéshozóknak, hogy az őket érintő kötelezettségeket véleményük megkérdezése nélkül szabják meg – hangsúlyozta Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke.

A Békés vármegyei gazdák legközelebb Orosházán gyűlnek össze KAP fórumra a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének rendezésében.

További programok »

Gazdaság

Turisztikai fejlesztések indulnak Gyomaendrődön

Több, mint 290 millió forint pályázati forrásból kezd Gyomaendrőd városa turisztikai fejlesztésbe, helyben és térségi viszonylatban egyaránt. A projekt célja a kikapcsolódási módok és a turisztikai látványosságok összekapcsolása.
2024. május 27. 12:13
FEL