Megalakult a MAGOSZ Békés vármegyei gazdasszony tagozata

2023. április 28. 10:05 | Fajó Attila

Csütörtök délután megalakult a MAGOSZ Gazdasszony Tagozat Békés Vármegyei szervezete. Az alakuló közgyűlésnek a kondorosi művelődési ház adott otthont, ahol 35 új taggal meg is kezdte működését a vármegye első gazdasszony köre.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke az alakuló közgyűlésen mondott köszöntő beszédében kiemelte, hogy szükség van olyan képviseleti szervezetre a hazai gazdasszonyok között, amely segíti munkájukat és érdekérvényesítő feladatokat tud ellátni magasabb kormányzati szinteken.

– Keressük az együttműködést és meg akarjuk becsülni azt a munkát, amely már régóta folyik az ország ezen területén is – fogalmazott.

Nagyné Legény Anikó, a MAGOSZ Gazdasszony Tagozatának elnöke kiemelte: megbízást kapott arra, hogy Magyarország minden vármegyéjében hasonló szervezeteket alakítson. Mint mondta, elismerésre méltó teljesítmény, hogy Békés vármegye ilyen lendülettel reagált a lehetőségre és késznek mutatkozott megalakítani saját gazdasszony körét is.

Kozsuch Kornél, a Békés Vármegyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági kamara Békés vármegyei szervezetének vezetője kifejezte abbéli örömét, hogy létrejöhetett a több éve tervezgetett női tagozat a MAGOSZ-on belül. Továbbá kijelentette, hogy nagy szükség van arra a szemléletmódra, munkabírásra, amit a gazdasszonyok tudnak a magukénak.

Az eseményen hivatalosan is megalakították az egyesületet és az új tisztségviselőket is megválasztották.

 

Galéria

További programok »

FEL