Címke: NAK

2024. április 20.

Bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre

Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara; a falugazdászok 2024 áprilisától falugazdász tanácsadóként az eddigieknél is szélesebb körben támogatják majd a gazdálkodók munkáját - jelentette be pénteki közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. április 20. 06:20 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. április 16.
2024. március 9.
2024. február 22.

Az vagy, amit megeszel? – Áltudományos hírverés

Tudományos szempontból teljesen megalapozatlan állításokkal teletűzdelt propagandával igyekeznek rossz fényben feltüntetni az állati termékpályát a szórakoztatóipar egyes szereplői. Az egyik legnagyobb, hazánkban is elérhető streaming szolgáltató a közelmúltban megjelentett minisorozata például hamis érvek mögé bújtatva próbálja elhitetni a nézőkkel, hogy a vegán étrend egészségügyi szempontból sokkal kedvezőbb, mint a vegyes táplálkozás.
2024. február 22. 07:32 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. december 13.

NAK: Nem érdemes januárig várni az adatszolgáltatással

Nem éri meg halogatni az elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) feltöltését, a mielőbbi ügyintézéssel már most teljesíthető az egész éves adminisztrációs kötelezettség, és elkerülhető a januári sorban állás – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Jó hír, hogy az Agrárminisztérium döntésének köszönhetően a termelők újabb egy évet kaptak a felkészülésre, az eGN vezetésére jövőre is az idei szabályok vonatkoznak majd.
2023. december 13. 06:23 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. november 8.

Ön szereti? - Népszerű zöldség a rendkívül egészséges cékla

Igazi szuperélelmiszer terem a magyar földeken, a vitaminokban és ásványianyagokban gazdag céklát egyre nagyobb területen termesztik a gazdálkodók – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB közös piaci körképéből. A siker nem véletlen, hiszen egyre többen ismerik fel a sokoldalúan elkészíthető zöldség előnyeit. 
2023. november 8. 06:26 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. november 4.
2023. november 2.
2023. november 1.

Nem lesz európai húsadó

Nemrég az Európai Bizottság egy tudományos főtanácsadója beszélt arról, hogy támogatná az európai húsadó bevezetését. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoporthoz hasonlóan – elítél minden olyan kezdeményezést, ami, tudományosan meg nem alapozott ötletek alapján, hatástanulmányok nélkül negatívan érintené az európai, s így a magyar állattenyésztőket.
2023. november 1. 14:10 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. szeptember 19.
FEL