Évindító Bárka-est

2016. január 31. 16:55 | behir.hu

A Bárka irodalmi folyóiratot nem kell bemutatnunk. A Jókai színház gondozásában kiadott lapban kéthavonta olvashatunk megyei, vagy megyén túli írók tollából születő irodalmi gyöngyszemeket, tanulmányokat.

Az idei első Bárka folyóirat bemutatója a korábbi évekhez hasonlóan a tavalyi év visszaidézésével kezdődött. A lap főszerkesztője, Elek Tibor az elmúlt hat számban megjelent versek, prózák közül szemezgetetett a közönség nagy örömére. A tavalyi év nagyon különleges volt a folyóirat életében, - tudtuk meg a főszerkesztőtől - oly sok remekmű, számtalan elismert szerző sorait olvashatták a Bárka kedvelői. Emellett a folyóirat alkotói fontos küldetésüknek 2015-ben is eleget tettek, hiszen rengeteg városba sikerült eljutniuk, és népszerűsíteniük az irodalmat, a művészetet.  

De ünnepelni is jöttünk, két kiváló író kapott Bárka díjat az estén. Halmai Tamás több műfajban megmutatta már tehetségét, felnőtt és gyerekversei, meséi, prózajegyzetei mellett tanulmányt is közölt Bertók Lászlóról az elmúlt év Bárka-számaiban. Az est másik ünnepeltje az erdélyi származású Orbán János Dénes volt, aki nemcsak humoros gyerekverseket, felnőtteknek szóló szintén humoros elbeszélést, regényrészletet közölt már a lapban, de a Békéscsabai Jókai Színház és a Bárka által meghirdetett drámapályázat egyik nyertese is volt.

Az est különleges hangulatáról az írók verseit megzenésítő berettyóújfalui Körömvirág együttes gondoskodott, akiknek egyedi dallamai szelíden elmosták a művészeti ágak közti határokat.

FEL