Lackfi János kapta a 2022-es Bárka-díjat

2023. február 18. 16:20 | Vincze Attila

Pénteken este rendezték meg a hagyományos ünnepi Bárka-estet a Munkácsy Mihály Múzeumban. A rendezvényen átadták az irodalmi folyóirat szerkesztőségének 2022-es díját, melyet ezúttal Lackfi János költő vehetett át.

A Munkácsy Mihály Múzeum Pátkai Ervin termében rendezett eseményen a Bárka főszerkesztője és szerkesztői, köztük Farkas Wellmann Éva, Gyarmati Gabriella, Kiss László és Szil Ágnes értékelték röviden az irodalmi folyóirat, internetes portál, illetve szakmai műhely elmúlt esztendejét. Elek Tibor örömét fejezte ki, hogy évek óta tartani tudják azt az egyenletes, magas színvonalat, amit az olvasók már megszokhattak az előző évtizedekben, ezzel pedig a Bárka nemcsak magyar viszonylatban, hanem a határon túlon is a szakma élvonalába tartozik. 

– Folyamatosan törekszünk az innovációra, mindig kitalálunk új rovatokat a Bárka online-on vagy a nyomtatott számban is. Most idén Petőfi-emlékév van és erre mi is figyelünk, de nem egy külön számot állítunk össze, illetve nem egy tematikus összeállítást készítünk, hanem minden számban nyomai lesznek annak, hogy mi is nagyon nagyra tartjuk Petőfi Sándor életművét – fogalmazott a főszerkesztő.

 

 

A 2022-es év Bárka-díját Lackfi János, József Attila-díjas magyar költő, író kapta meg. 

– Nagyon jó érzés, hogy egyrészt süvítek én is az alkotói csövemben és azt, ami éppen engem foglalkoztat, megírom kegyetlenül, de aztán időről időre tudok küldeni írásokat olyan közösségeknek, mint a Bárka és szerencsére vannak arcok a vonal másik végén. Persze van egy komoly szakmai mérce is, de mindettől függetlenül baráti a viszonyom a szerkesztőséggel – hangsúlyozta. 

Az ünnepi esten felolvasott Banner Zoltán, Farkas Wellmann Éva, Kiss László, Kiss Ottó, valamint Péter Erika. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere különdíjban részesítette Vöröskéry Dórát, melyet Varga Tamás alpolgármester adott át személyesen a fiatal, tehetséges prózaírónak. 

További programok »

Kultúra

Tabán 30 – Megnyílt a népművészeti gyermek és ifjúsági rajzpályázat kiállítás

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli a Tabán Táncegyüttes, a jubileum alkalmából pedig egy egyhetes programsorozat indul. Az első, szombati állomáson kiállítás nyílik a “Tabán 30” elnevezésű rajzpályázatra érkezett alkotásokból, emellett a szervezők kézműves foglalkozásokra és táncházba is várják az érdeklődőket. Alábbi cikkünkben a meghirdetett rajzpályázat győzteseinek névsorát is közzétesszük.
12:08
FEL