Ételosztás az Esély Pedagógiai Központban

2021. szeptember 27. 15:25 | Erdei-Kovács Zsolt

Összesen 60 ételcsomagot osztott szét az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében az Ételt az Életért Alapítvány.

Szabó Éva intézményvezető ismertette, több mint két éve vannak kapcsolatban az alapítvánnyal, a rászoruló családok rendszeresen, évente több alkalommal részesülnek általuk adományban. A hétfőn délelőtt tartott akció részeként összesen 30-30 család kapott csomagot, melyben tartós, jó minőségű élelmiszerek találhatók meg. – Ez a figyelmesség nagyon nagy segítséget jelent a rászorulók számára, nagyon hálásak vagyunk – húzta alá. Mint az intézményvezető elmondta, az általános iskolában 130 diák kezdte meg az új tanévet, míg az óvodai létszám 15 gyermekre, a szakiskolai pedig 72 tanulóra tehető.

Azon kérdésre, hogy mire lenne szükségük, kifejtette, a rájuk szabott feladatokat el tudják látni, a felszereltségük megfelelő, mivel az utóbbi időszakban több pályázaton vettek részt, melyek biztosították a szükséges fejlesztéseket. Ebben a tekintetben elégedettek lehetnek, sem digitális, sem egyéb fejlesztő-eszközben nem szenvednek hiányt – ismertette.

 

Szabó Éva intézményvezető

 

Az alapítvánnyal való együttműködésről, a felajánlott élelmiszerekről, segítségről szólva úgy fogalmazott, ha a gyermekeknek otthon, a családjukban könnyebb a helyzetük, akkor itt az iskolában is jobb lesz nekik. A békéscsabai akcióval összefüggésben az alapítvány helyi munkatársai, önkéntesei nem kívántak nyilatkozni, minderről a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének országos szóvivője, Szilaj Péterné adott tájékoztatást.

Kifejtette, hogy a szervezet már 1989 óta tart, illetve szervez ételosztásokat többek között Békéscsabán is. Az ügy 2019-ben kapott nagyobb lendületet – mondta, hozzátéve: Tóth Gabriella révén lendült fel ez a fajta segítő tevékenység. Az ő családja, barátai, ismerősei vesznek részt egy-egy ilyen alkalom megszervezésében és lebonyolításában.

 

Szilaj Péterné, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szóvivője

 

Ez már a 12. ilyen esemény volt a sorban, ugyanis rendszeresen visszatérnek egy-egy helyre – részletezte az országos szóvivő, aki azt is elmondta, hogy ezúttal összesen 100 csomagot készítettek össze, ami megközelítőleg 300 embernek elegendő élelmiszert jelent. Az Esély Pedagógiai Központot követően a Családok Átmeneti Otthonában osztották ki a további adományokat. A csomagban keksz, nápolyi és egyéb édesség, valamint liszt, cukor, olaj, sárgaborsó, müzli, továbbá többféle gyümölcs is megtalálható volt.

A jótékonysági kezdeményezés vállalkozóknak és magánszemélyeknek köszönhetően valósulhatott meg – tette hozzá végül Szilaj Péterné.

További programok »

Itthon

FEL