Közös adventi adománygyűjtés – a Békéscsabai Médiacentrum is gyűjtőpont

2022. december 1. 10:08 | Vári Bianka

Közös adventi adománygyűjtést hirdetett a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, a Békéscsabai Médiacentrum, a Csabagyöngye Kulturális Központ, és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. A jótékonysági akcióban több száz ajándékcsomagot osztanának ki a megyeszékhely rászoruló családjai számára.

Társasjátékok, mesekönyvek, plüssmackók és még sok játék várja, hogy egy kisgyermek kézbe vegye karácsonykor. A Békéscsabai Médiacentrum idén is gyűjtőpontként segíti a jótékonysági akciót. Napról napra érkeznek újabb felajánlások a szerkesztőségbe a legkülönbözőbb helyekről.

Van, aki már gyermekként felismeri, hogy segíthet másoknak. Farkas Bianka is így ajánlotta fel egy doboznyi játékát.

– Én már nagy vagyok, nem játszom velük, és tudom, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek a karácsonyfájuk alá nem jut játék – mondta.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület tavaly is szervezett hasonló akciót, akkor 300 cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze – árulta el a szervezet elnöke.

– Az idei év semmivel sem könnyebb, ezért mindenképpen fontos, hogy elgondolkodjunk, hogyan tudunk legalább a magunk szerény módján hozzájárulni ahhoz, hogy a közelgő karácsony kicsit gondtalanabb legyen a nehezebb sorsú családoknak is. Ezért indítottunk egy helyi, közösségi akciót – fogalmazott Opauszki Zoltán.

Az akcióval a Békéscsabán élő, nehéz sorsú családokat segítik. A tavalyihoz képest újítás, hogy idén tartós élelmiszert is lehet adományozni, illetve üres cipősdobozokat is várnak. A felajánlásokat a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, és az Egyensúly AE Egyesület munkatársai segítenek eljuttatni azokhoz, akiknek arra leginkább szükségük van. 

– Lesz olyan, hogy a szülők bejönnek, és itt fogják átvenni az ajándékot, és lesz olyan is, hogy a kollégáim viszik ki az ajándékokat a családoknak, mert nem tudnak bejönni, pici baba van vagy kint laknak tanyán. Ilyenkor besegítünk, hogy biztosan ott legyen az ajándék a fa alatt karácsonykor –  árulta el Varga Éva, a családsegítő központ vezetője.

Az intézményvezető hozzátette, hogy a gyerekek számára elsősorban új, vagy jó állapotú jákékokat, mesekönyveket gyűjtenek, de édességet, tartós élelmiszert vagy meleg ruhát is lehet a csomagokba tenni. A felajánlásokat december 14-ig lehet leadni a Békéscsabai Médiacentrum Szabadság téri szerkesztőségében, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. Szent István téri irodájában, valamint a Csabagyöngye Kulturális Központban.

További programok »

FEL