Élvonalban a biztonság - kétnapos konferenciát tartottak a fiataloknak

2018. június 10. 11:24 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai Szakképzési Centrum pénteken és szombaton immár ötödik alkalommal rendezte meg az Információ, Szakma, Képzés, Élvonalban a biztonság (ISZKÉB) című konferenciáját Békéscsabán, a Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégiumban.

Az eseményen jelenlévő több száz rendészeti tagozatos diák betekintést nyerhetett a katasztrófavédelem, a rendőrség, de még a büntetés-végrehajtási intézetekben zajló munkába. Az ezen ágazatokban dolgozó szakemberek többek között a rendészeti kommunikációról, a katonai elektronikáról, a magánbiztonságról és a zöld rendészetről is felvilágosították a fiatalokat.

Az eseményen Prof. Dr. Janza Frigyes, a Magyar Rendészettudományi Társaság főtitkára kiemelte: rendkívül nagy szükség van az utánpótlásra, hiszen mint mondta: a világ gyorsan fejlődik és a jelenlegi generáció már a digitalizáció korszakába született, így ők jobban megértik a technológiát, illetve jobban átlátják az eszközök használatát.

Mucsi Balázs, a szakképzési centrum főigazgatója kiemelte: a BSZC intézményeiben közel száz szakmát választhatnak a fiatalok, akiknek létszáma meghaladja a hatezer főt. Hozzátette: az ISZKÉB széleskörű betekintést nyújt a fiataloknak, amely rendkívül fontos, mert csak azok tudnak a 21. század kihívásainak eleget tenni, akik nem csupán a szakmájukban emelkednek ki.

 

 

További programok »

FEL